Ajatuksia O-kirjaimella alkavista sanoista


Helminalle Olipas paha tämä O-kirjain. 10 sanaa…
Nämä sanat ovat nyt jollakin tavalla arkeen liittyviä ja sitä kautta ajankohtaisia.

Oranssi – väri, joka pieninä annoksina on ihana. Oranssi on kuulemma ainut väri, jolla on juuret jossakin konkreettisessa. Oranssi tuo mieleen appelsiinit ja sitten porkkanat. Porkkana on monikäyttöinen ja nyt ajankohtainen juures. Se käy leivontaan ja hilloihinkin mainiosti.

Omena ja omenapuut ovat olleet todella tärkeä osa lapsuuttani ja oikeastaan koko elämääni. Isovanhemmillani ja myöhemmin isälläni oli marja- ja hedelmäpuutarha. Kukkivat omenapuut julistavat kesän alkaneeksi. Vastaavasti kypsyvät omenat ilmoittavat syksyn koittaneen. Erilaiset omena-aiheiset reseptit innostavat kokeilemaan. Ensimmäiset lanttini tienasin, kun ihmiset kävivät syksyllä ostamassa omenoita ja isoisäni ”bisneskoulussa” opin ensimmäiset asiakaspalvelun ja hinnoittelun niksit.

Oheistuote , omenoihin liittyen on aivan pakko mainita. Se ei ala kyllä O:lla mutta kiertämällä se tuolla oheistuote-sanalla päästään hunajaan. Omenankukkahunajassa on aivan omanlaisensa siitepölykerros. Isälläni oli aina tapana varata omenankukkahunaja minulle. (Keväthunaja). Mehiläistenhoito on nyt jäänyt, koska isäni askel on jo hidastunut.

Otantamenetelmät liittyvät tavalla jos toisella arkeeni. Olen joskus enemmän ja vähemmän skeptinen kaiken niihin liittyvän järkevyydestä.

Onni, onnellisuus
asenne ja olotila. Niitä tavoitellaan, mutta huomataanko lopultakin kuinka pienistä asioista ne koostuvat. Siksi kai puhutaankin onnen murusista.

Opiskelu, oppiminen Opiskelu on ollut itselleni antoisa harrastus. Oppimista riittää aina. Mehiläisen hoito on yksi asia, joka olisi kannattanut opetella.

Ompelu käsityöharrastukseni kulmakivi. Toinen kulmakivi on tuo neulominen. Kummassakaan lajissa en erityisesti loista, mutta nautin niistä silti.

Oivallus luovan hetken onnellinen huipentuma. Oivalluksen tunne on palkitseva. Mihaly Csikszentmihalyi, puhuu flow-kokemuksesta.

Ohitus tilanne maantiellä, joka saa minut näkemään usein punaista!!! Paljon maantiellä liikkuvana näkee kaikenlaisia ohituksia. Jos näiden itsemurhaohitusten tekijät eivät välitä toisista ihmisistä, niin välittäisivät edes itsestään.

Odotus, odottaminenodottavan aika käy pitkäksi sanotaan. Itselleni pienten ihmisteni odotus on ollut onnellista odotusta. Odotuksia on kuitenkin erilaisia. Lasten kohdalla odotusten luonne muuttuu sitä mukaa kun heille tulee ikää. Lapset odottavat eri asioita. Koululainen kesällä koulun alkamista, talvella kesää ja kesälomaa jne. Itse odotan tällä hetkellä uusien haasteiden alkamista ja yritän päästä eroon vanhoista niin, että kaikki jää jatkajan kannalta hyvään ja asialliseen järjestykseen.


Tuntuipas vaikealta aluksi, mutta kun lähti vauhtiin, niin juttua olisi tullut sitten enemmänkin.


Jos haluat jatkaa, laita viesti tuonne kommenttilootaan, niin annan kirjaimen.

3 kommenttia

Kategoria(t): haasteet, huumori

3 responses to “Ajatuksia O-kirjaimella alkavista sanoista

 1. Maria

  Hei. Kiitos neuvoista sidebarin suhteen. Yritin jättää eilen viestin muuna kuin googleasiakkaana, muttei onnistunut. Saas nähdä nyt..?

 2. Maria

  Onnistui, koska olin kirjautunut bloggeriin tai sitten nämä vaihtelevat…

  Tosiaan olen testaillut etenkin sitä sidebaria uudessa bloggerissa. Onhan se kätevä, mutta kaikki toinnot eivät suju, kuten olettaisi. Kuvat on yksi, ja sitten tekstin välitys. Mielestäni se pötkötti kaikki putkeen, vaikka jaoin kappaleisiin. Mutta joskus nämä toimivat eri lailla kun taas toisella kertaa.

  Niin, ja piti sanomani, että sinulla on kauniita kollaaseja. Tykkään etenkin ompelukonekollaasistasi. 🙂

 3. Neulekirppu

  Olen ollut haviatsevanani, että vanhalla alustalla oleviin kommentoidaan bloggerin salasanalla ja sitten tähän beta-versioon google-tilin kautta. Muuten ei onnistu. (Ja välillä ei onnistu niinkään.)
  Ehkä nämä viat/toimimattomuudet korjaantuvat vähitellen. (Eikös tämä ole yleinen tapa tietotekniikkapiireissä, että laitetaan versio keskeneräisenä asiakkaiden testattavaksi ja sitten kun palautetta alkaa tulemaan, niin ryhdytään hommiin.)

  Tämä on ihan, siis ihan teinix-pimeetä, kuten 3-vuotiaani totesi siskolleen jostakin.

  Kiitos kommentista: olen nyt hurahtanut nyt näihin kollaaseihin. Se on niin halppoa tuolla Picasalla. Mutta kyllä digi-kameran käyttö tuottaa vielä päänvaivaa. Räpsiminen sujuu, mutta… kaikki muu onkin sitten ihan teinix-pimeetä 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s