Munakaskääryle

Munakaskääryle

6 munaa
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa

Täyte

200g jauhelihaa
2 sipulia
2 dl liotettuja suolasieniä tai 3 dl kuivattuja suppilovahveroita
voita
1½ rkl vehnäjauhoja
2dl kermamaitoa
paprikajauhetta

(1 dl riisiä -keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
musta- tai valkopippuria

Tee näin:
1. Munat sekoiteaan niin, että rakenne rikkoutuu
2. sekoita mukaan mausteet, vehnäjauho ja maito
3. laita 225 C uuniin, paista 20-30 min
4. Kumoa työlaudalle
5. päälle täyte rullaa

Täytteen valmistus

1. Jauheliha ja sipulit ruskistetaan+ lisätään sienet loppuvaihessa
2. vehnäjauhot+kermamaito haudutetaan n. 10 min
(Lisää riisi tässä vaiheessa, jos käytät sitä)
3. Levitä munakaslevyn päälle.
4. päälle täyte, rullaa

Laita uuniin (225C), kuorruta juustolla. Saa olla uunissa kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin ja leivän kanssa. (Tomaattia, sipulia, (esim. jäävuori) salaattia)

Mainokset

3 kommenttia

Kategoria(t): Syötävää

3 responses to “Munakaskääryle

  1. A-K.H

    Minä murskaisin kuivat suppilovahverot peukalolla kämmenkuopassa.

  2. Neulekirppu

    Maistuvat paremmilta, kun tirisevät vähän rasvassa. Ja kun ne siis liottaa ennen paistamista, niin se on jotenkin mehevämpää niin.

    Muunnelmana laitan tomaattimurskaa, jauhelihaa, paljon sipulia ja vähän riisiä (sellaisen pirkka 500g, pöräytän sauvasekoittimella ja sitten valkopippuria ja jotakin muuta tulista pippuria ripaus.

    Tämänpäivän kana-ateriasta jäi riisiä, joten huomenna on ruokalistalla tätä.

  3. A-K.H

    Riisi käy jälkiruoka-ainekseksikin. Jos en murskaa suppilovahveroita, niin leikkelen sen aika pieneksi, koska varret ovat sitkeänoloisia, nääs. Murskattuina käyvät hyvin myös lihapullien jatkeeksi. Ne mummon lihapullat ja mummon muusi ovat kyllä kauppiaitten sloganeita. Minulla raukalla ei mummoja ole ollutkaan, enkä usko, että kaikki mummot ovat tehneet hyviä lihapullia. Muusille mukava nimi on perunavoi. En kyllä itse sitä käytä. Muusista taas tulee mieleeni perunapuuro, josta kakarana tykkäsin. Lautaselliseen kun lätkäisi oikein kunnon voisilmän, niin a vot kun oli hyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s