Blogianalyysi

Blogista

Bloginpitäjän kirjoittamattomiin sääntöihin kuulunevat analyysit blogin pitämisestä ja kävijöistä. Itse olen tavattoman laiska analysoimaan blogiani, koska analysoin runsaasti työkseni. Blogi merkitsee minulle tavallaan väylää kirjoittaa rennommin, huolimattomasti ja paikoin suorastaan epäsopivasti, vastakohtana ammatilliselle kirjoittamiselleni. Blogin on ehkä minulle jonkinasteista ehkä osin alitajuista kapinaa jäykkiää järjestelmää kohtaan. Toisaalta blogin avulla pääsen yleensä hyvään kirjoitusvireeseen. Aloitan aamulla yleensä kirjoittamalla 10-15 minuttia tekstiä. Usein painokelvotonta, siksi useimmat jutut jäävät julkaisematta. Itsesensuuri ja itsesuojeluvaisto pelaavat vielä ajoittain. 😉

Uuden oppiminen

Aivan aluksi blogi merkitsi minulle konkreettisesti uuden oppimista. Blogien maailma koodinpätkineen oli ihmeellistä. Kaikki alkoi käsityöblogin pitämisestä. Tosin siihen kuvaan vain neuleita ja joitakin hulluja käyttöesineitä, kuten paidoista tehtyjä laukkuja ja pukupusseja. Ompelemani vaatteet jätän kuvaamatta. Valokuvablogin, siis tämän blogin epävirallinen kummitäti tai oikeastaan kätilö on Halo-Efekti. Kummitätinä voisin ajatella Mariaa, jonka kuvat ihastuttivat. Joka tapauksessa nämä kaksi blogia olivat ensimmäiset kuva-blogit joiden sivuille eksyin.

Blogini nimi

Blogin nimen keksimiessä en ryhtynyt käyttämään mitään sen suurempaa luovuutta ja niin laitoin sen vain yksinkertaisesti Kuvauksia. Mutta sitten hetimiten ilmeni, että sen niminen blogi on jo olemassa, tosin Vuodatuksen puolella-siksi tismalleen samannimisen blogin luominen onnistuikin niin helposti. Blogikaimallani onkin vähän samanlainen, osin sarkastinen, tyyli katsoa maailmaa, kuin itselläni.
Otin nimeen sitten siksi neuleblogini Neulekirpun apunimeksi ja blogista tuli Kuvauksia by Neulekirppu. Nimi on viehättänyt aivan erityisesti Hotasta.

Alkuperäisen Kuvauksia-nimen taustalla ovat osaltaan myös Liisan jutut, joihin tutustuin juuri hieman ennen toisen blogini aloittamista. Liisan tyyli kirjoittaa on mielestäni tyylikäs. Sellainen, josta tulee mieleen ensimmäiseksi, ainakin minulle, sana kuvauksia. Pieniä välähdyksiä elämiseen ja olemiseen. Nimi siis yrittää toisaalta välittää viestiä siitä, että blogissa on kuvauksia niin kirjallisia kuin kuvallisiakin: kuten alaotsikossa sanotaan elämästä ja olemisesta. by Neulekirppu taas sitä, että ne ovat vain yhden ihmisen näkemyksiä aiheeseen eivätkä siis mitään kiveen hakattuja totuuksia.

Lisäksi on lukuisia muita, joilta olen saanut inspiraatiota. Blogisisko on yksi tällainen kirjoittaja.

Nukkekotisivut, käsityösivut sekä kirjoitukset ovat mielenkiintoisia.

Nämä siis tämän blogin alkuhistoriasta.

Kirstin In Medias Res-blogi on uusimpia tuttavuuksiani. Käyn kommentoimassa Kirsiä ehkä häiritsevänkin usein. Mutta Kirstin ajatukset ja kirjoitukset saavat yleensä ajatuskoneistoni laukkaamaan välillä villisti.

Kokonaisuudessaan blogi on vähän kuin joulukalenteri. Sinne tulee kurkattua joskus todella useaan kertaan päivässä. Alkuaikoina taisi olla kysymys jonkinasteisesta blogi-riippuvuudestakin. Ehkä tämä korvaa entisajan suurperheen ja kyläyhteisön. Ollaan virtuaalisesti kylänä ja verkkona verkossa.

Vieraani My Dear Visitors

Vieraani näyttävät olevan tällä kuvauksilla-sivustolla tulevat pääsääntöisesti suoraan tai jollakin hakusanalla tai torstaisin Valokuvatorstain kautta. Blogilistan kautta tulee viikoittain vaihdellen vain 10-16% kävijöistä.

Yllätyksekseni sivuillani säännöllisesti käyvistä noin 30-35% Euroopan ulkopuoleta. Pääsääntöisesti Aasian suunnalta sekä Australiasta ja Amerikasta. Ilmeisesti Kiinan ja Korean ystäväni ovat laittaneet linkkiä ystävilleen. Israel, Intia ja Jamaica ovat myös säännöllisesti edustettuina. Näistä maista minulla on monta läheistä ystävää. Greetings to you all! Saksa on parhaiten edustettuna Euroopan maista. Suomalaisia kävijoitä on vaihdellen 50-55% loput 10-20% ovat Euroopasta ja Pohjoismaista. Siinä suhteessa tämän blogin kävijärakenne on aivan toisenlainen kuin käsitöihin liittyvän Neulekirpun. Neulekirpussa vierailijat tulevat noin 50% blogilistan kautta, 30% googlen tms. kautta ja loput suoraan.

Osa vieraista tulee ehkä Halo-Efektin blogin kautta.

Blogi viestinnän välineenä

Blogi on erittäin mielenkiintoinen ja välillä vähän haastavakin tapa kommunikoida. Blogissa tutustuu ihmisiin, joiden kanssa ei muuten kohtaisi tai vaikka kohtaisi ei kehtaisi kommentoida tai tulla tutuksi. Lisäksi kiehtovaa on se, että blogeja pitävät niin nuoret kuin jo vähän varttuneemmatkin ihmiset.

Blogi on myös toisaalta vähän arvaamaton viestintäväline. Sitä voi lukea kuka tahansa ja millä mielellä tahansa. Tästä näkökulmasta blogi on turvallisuusriski. Blogissa pyörii, kuten kaikkialla muuallakin ihmisiä, joille ei ole pieneä opetettu sitä, että ns. seinille ei saa piirtää tai toisia ei saa potkia. Osaksi tämä johtuu ehkä siitä, että mielenterveyspotilaiden hoito on ulkoistettu ja he ovat täällä keskellämme. Osaksi siitä, että joillakin ei ole muita keinoja ottaa yhteyttä kanssaihmisiin kuin negatiivisuus ja häirintä. Se on luontainen tapa viestiä ja olla olemassa ja tulla huomatuksi. Edes kiusankappaleena.

Blogimaailmassa, kuten muuallakin pätee sääntö: Publish or perish.

7 kommenttia

Kategoria(t): blogeista, blogianalyysi

7 responses to “Blogianalyysi

 1. Kaisa

  Kyllä näkee että analysoit työkseesi! Minä en pystyisi ikinä tuohon!!

 2. Neulekirppu

  Höpsistä Kaisa. Paljon parempaan pystyt.

 3. Iines J

  Tiukkaa analyysiä! Mä tykkäsin tuosta joulukalenterivertauksesta, se on just niin… mutta mä olenkin vielä aloittelija. (Ja taisin muuten tulla tänne Valokuvatorstain kautta, kuinka omaperäistä.)

 4. Neulekirppu

  Sinulla on tosi ihania kuvia Iines! Kurkkailen aika usein.

 5. Iines J

  Sekoitat mut varmaan Ikkunaiinekseen, jolla on Iineksen kuvat -niminen kuvablogikin. Kaimani on tosi lahjakas kirjoittaja ja valokuvaaja, minä tunnen itseni ihan harrastelijaksi hänen rinnallaan.

 6. Neulekirppu

  Joo.
  Mutta ihan kivoja juttuja sinullakin.

 7. Paluuviite: Neulekirppu taiteessa ja netissä Neulekirppu on art and on the Internet « Neulekirppu’s Weblog

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s