Blogista ja kirjoittamisesta

Pohdin jo viime kerralla blogiin kirjoittamista ja niitä vaikutteita, joita sen synnyn taustalla on ollut. Kirjoittamista on pohdittu myös Blogisiskon III blogissa parissa kirjoituksessa.

Blogisisko kertoo kirjoittavansa spontaanisti, varsinkin kommentit. Sama pätee itseeni kommenttien osalta. Joskus niitä olisi hyvä miettiä pidempään. Kun kommentoi nopeasti, on olemassa se vaara, että joku olennainen sana tai lause jää epähuomiossa pois ja voi sitten aiheuttaa sekaannusta, väärinymmärrystä ja tahtomattaan loukata.

Varsinaisia kirjoituksia kirjoitan aika paljon iltaisin ja iltaöisin ja yleensä painan ”save as draft”-nappulaa. Näin siksi, että vain harva teksti läpäisee ulosmenon. Suurimman osan poistan kokonaan. Joku pääsee julkisuuteen, kuten on käynyt tarinamaanantaihin liittyen.

Oma blogimakuni on aika sekalainen, kuten omat bloginikin. Tykkään pohdiskeluista, asiajutuista, käsitöistä, valokuvista jne. Aivan mielettömän monipuolisia juttuja ja tuttuja täältä lötyy! Mitäs se sitten kuvaa? Sitä tietenkin, että olen ihmisenäkin aika sekalainen. Kiinnostunut erilaisista ihmisistä, asioista ja ajatuksista.

Tyylini kirjoittaa on kai enimmäkseen pohdiskeleva. Tai ainakin itse kuvittelen pohdiskelevani. Pohdiskelussa on mukana usein sarkasmia.

Kuvauksia-blogin tarkoitus oli alunperin sisältää oikeastaan vain valokuvia, mutta jo hyvin alkuvaiheessa sen sisältö alkoi kulkea omia polkujaan. Kirjoittamisesta on tullut yhä tärkeämpää. Innostun yleensä jostakin asiasta ja haen sen ympärille aineistoa, josta arvelen olevan itselleni joskus jotakin iloa ja joskus jopa jollekulle toisellekin. Viimeksi tällainen innostuksen puuska iski, kun Kirsi kirjoitteli blogissaan sopimuksista.

Kuvani olivat aivan alkuvaiheessa pääsääntöisesti ns. luomukuvia eli en tehnyt niille juuri mitään. Nyt olen innostunut kuvankäsittelystä. Tämä vaiva tuntuu pahenevan. Vähän kuin tämä bloggaaminen. Ensin yksi ja sitten toinen…Kuvaaminen vaatii vielä välineen tuntemusta ja toisaalta myös tekniikan opettelua yms. Haastava laji.

Kaisa ja Iines ovat uusimpia tuttavuuksiani.

Valokuviin keskittyvistä tuttavuuksista mainitsen vielä Vida Tranquilan . Blogi on selkeä ja kuvat hyviä. Anna B:n Verkkomerkit. Verkkomerkeistä tykkään aivan erityisesti siksi, että siellä on kuvia minulle hyvin, hyvin rakkaasta Tampereesta.

Minulla kestää aika kauan ennen kuin uskaltaudun kommentoimaan. Olenkin kommentoinut vain murto-osaan seuraamistani blogeista. Tuttujen suhteen olen joskus aktiivisempi äänenkäyttäjä ja joskus en aikoihin sano mitään. Aika ei aina riitä kommentointiin. Sillä tämä vie luvattoman paljon aikaa… Saman on todennut myös Halo Efekti taannoin pohtiessaan omaa bloggailuaan.

Joitakin olen listannut ylös, mutta olen kahden vaiheella… listatako lisää vai poistaako koko lista… Itse olen löytänyt monta mielenkiintoista blogia juuri sillä tavalla, että ne ovat olleet visiitti-blogini listauksessa.
Ehkä sitä vain pitäisi jaksaa päivittää. No sitten joskus….

3 kommenttia

Kategoria(t): blogeista, blogeja, blogianalyysi

3 responses to “Blogista ja kirjoittamisesta

 1. A-K.H

  Kas vain. Minun on havaittu harrastavan käsitöitä. Mikäpä siinä. Virkkasin alakoulussa suunnilleen nelikulmaisen pannulapun ja päätin aikuisena uudistaa kokemukseni ja virkata pyöreän pannulapun. Jossakin kohtaa alkoi mennä vikaan, mutta kun lopetin virkaamisen, oli käsissäni pipo, jotka pidin koko talven. Niin oli Luoja köyhälle armollinen.

 2. Iines J

  Blogilogiaa täälläkin… sitä on liikkeellä. Suosittelen lämpimästi blogien kommentointia, sillä se on hyvä tapa saada itsellekin lukijoita tai ainakin kontakteja. Joskus mietin oman suosikkilistan tarpeellisuutta, mutta toisaalta olen itse löytänyt mielenkiintoisia blogeja muiden suosikkilistauksista ja siksi haluan ”mainostaa” lukemiani kivoja blogeja.

 3. Neulekirppu

  Iines: joo. Sama juttu. Siksi pidän sitä listaa, vaikka sieltä puuttuu tosi paljon blogeja, joita pitäisi sinne laittaa.

  AKH: joo mä arvasin, että sun sisällä asuu pieni käsityökirppu. Tule vain rohkeasti ulos kaapista niiden puikkojen ja virkkuukoukkujen kanssa.
  Naapurissa kävi taannoin putkimies, joka vapaa-aikanaan tekee villapaitoja virkkaamalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s