Nuket

Nukketaiteilijat tekevät käsittämättömän upeita nukkeyksilöitä. Käsityön museon ikkunassa esiintyivät upeat nuket hartaassa joulutunnelmassa.

Esim. Leena Klockars on yksi näistä taitajista.

Benita Suomi on suomen virallinen nukketohtori.

Nuken suunnitteluprosessi.

Nukkepajan suunnittelukuvat voit katsella tästä. Nukkepajan ”äiti” on Sirpa Ala-Louko. Aivan käsittämättömän upeaa!

Ja tässä ne nuket, ne nuket. Leena Takalo on tämän sivuston takana oleva nukketohtori. Hänkin aloitti ensiksi omasta keittiöstään… Tähän harrastukseen voisi varmaan syvähurahtaa seuraavaksi ja saada kaikki liikenevät tunnit kulumaan sen parissa.

Rakas nukke
… nukke on aikansa tuote. Paikka jossa oikeastaan ensimmäistä kertaa hurahdin nukkeihin oli Pariisin Musée de la Poupée. Oli lokakuun loppupuoli ja Musée de la Poupée oli viimistä päivää auki (meidän onnemme) kun ystävättäremme kanssa kiidimme ovelle. Omistaja oli jo sulkemassa ovia, mutta kun kuuli kuinka kaukaa me tulimme, hän heltyi… Liikuttui ilmeisesti täysin salonkikelvottomasta ranskastani, yrittäessäni mongertaa ja anella sisäänpääsyä. Nykyisin tämä paikka näyttää olevan auki ilman katkoksia. Se sijaitsee ränsistyneessä talossa aika lähellä Centre Pompidouta
Alue on sen näköistä, että ei oikein iltamyöhään tekisi mieli liikuskella niillä kulmilla.

En kuitenkaan ole koskaan uskaltanut kokeilla moista puuhaa. Se vaikuttaa liian monimutkaiselta. Nukeissa on, käsitykseni mukaan, aivan liikaa pieniä osia, sellaisten osin tekeminen vaatii tosi paljon kärsivällisyyttä. Hermojen lisäksi myös vahvoja istumalihaksia.

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): ohi aiheen

2 responses to “Nuket

  1. Kaisa

    Paikallislehdessä oli juuri sivun juttu naisista, jotka olivat tehneet jonkin ”ilmenuken” itselleen.

    Ala-Loukon Sirpa ompeli meidän hankkeelle ne karoliiniunivormut, jotka vilahtavat munkin blogin kuvissa. Kun kävin omaani sovittamassa, kuolasin aina hänen työhuonettaan kansoittavien nukkejen ääressä. Ihania!

  2. Neulekirppu

    Voi taivas Kaisa, mikä tilaisuus!
    Yhden ystävättäreni sisar tekee nukkeja. Lahjoitin hänelle kerran säkillisen nahkanpaloja, joita jäi yli tekemästäni nahkapeitosta yms. tekemistäni virityksistä. Hän sanoi, että mikään pala ei ole liian pieni kun hän tehtailee nukeille kenkiä ja laukkuja tms.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s