Kjell Rameckers

Siivosin viikonloppuna komeron pohjia ja heitin roinaa pois. Taas kerran vähemmän kuin mitä ensiksi oli tarkoitus. Käsiini osui neljä suurta postikorttia. Sain ne vuosia sitten junassa. Kerran, noin 10 vuotta sitten, kohtasin täpötäydessä junassa miehen, joka vaikutti omituiselta. Mies tuijotti ja tuntui aina välillä piirtävän tai kirjoittavan lehtiöönsä jotakin. Oloni alkoi tuntua vähitellen kiusallisen epämukavalta. Äkkiä mies ojensi lehtiön minulle ja sanoi englanniksi, katso tällainen tästä tuli. Sen nimi on nainen junassa, sanoi hän. Tuijotin kuvaani ällistyneenä. Osoittautui, että olin törmännyt junassa norjalaiseen taiteilijaan Kjell Rameckersiin, joka oli menossa Tammisaareen pitämään näyttelyään. Sain taiteilijalta korttien lisäksi kutsun näyttelyn avajaisiin.Rameckersin akvarellit ovat valokuvamaisen tarkkoja. Kortista ottamani kuva ei tee oikeutta työlle.
Keltainen talo, joka näyttää esiintyvän hänen maalauksissaan, on ilmeisesti hänelle mieluinen, sillä se esiintyy myös kahdessa saamassani kortissa. ”Grå personlighet” ja ”Terrasselös sol-ist”
”Nakne syklister” -maalauksessa on polkupyöriä ja ”Klesvakt” -maalauksessa, josta tämän postauksen kuva on, on lakanoita kuivumassa ränsistyneessä pyykkitelineessä ja pyykkiä vahtii selvästi Veijo Salmi.

Mainokset

5 kommenttia

Kategoria(t): Arjessa tapahtuu, taide inspiroi

5 responses to “Kjell Rameckers

 1. kootee

  Sulla on kuvakulama vinossa, muuten hieno kortti.

 2. Neulekirppu

  Joo, kortti ei pysynyt suorassa tuossa näppäimistön päällä.
  ;D

 3. a-kh

  Arvostan suuresti kädentaitoja, mutta joihinkin kuviin on kamera kätevämpi kuin sivellin ja tuloskin parempi.

 4. Neulekirppu

  Non niin. Mun mielestä tämä Kjell R. on kuitenkin aikas hyvä heiluttamaan sivellintä, olkoon kamera sitten kuinka kätevä hyvänsä.

 5. Halo Efekti

  Mä kyllä arvostan Kjell R. :n kädentaitoja ja visuaalista silmää enemmän kuin valokuvia. Kun en itse samaan pysty on tyydyttävä valokuvaamaan ;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s