Blogianalyysi III 2007-Kuvauksia 1v.

Nämä Neulekirpun blogianalyysit eivät mene kvarttaaleittain, eivätkä ilmeisesti minkään muunkaan logiikan, kuin pelkästään fiilislogiigan mukaan, mutta kun tuossa aamulla tulin luvanneeksi blogianalyysia, niin täytyy kai lupaus lunastaa. Kuvauksia-blogini täyttää siis tänään kokonaisen vuoden, kuten jo aamulla ehdin toitottaa. Aloitin kuvaukset toukokuussa 2006. Kuluvan vuoden aloitin haaveilulla kohtuubloggaamisesta. En kyllä aivan tarkaalleen tiedä mitä se on tai mitä sen pitäisi olla, mutta sen tiedän, että kohtuublogaajaksi minusta ei taida kuitenkaan olla. Toisessa tämän vuoden blogianalyysissäni keskityin kohtuublogaamisen ohella analysoimaan sitä miten blogiini tullaan.

Kävijät

Edelleen näyttää siltä, että blogiini eksyvät tulevat enimmäkseen suoraan joko kävijöiden omilta booksmarkeiltaan tai sitten googlettamalla. Googlettamalla kävijöistäni tulee yli 70%. Blogilistan kautta kävijöistä tulee alle 3%, tarkalleen sanottuna 2,9%. Lukema on pysynyt samansuuntaisena lähes koko sen ajan, mitä olen bloggaamista tässä kuvauksia-blogissani harrastanut. Se on aika vähän. Päivän kävijäkeskiarvo on 69-85 kävijän välimaastossa, riippuen vähän postaustiheydestä ja ehkä osin aiheestakin.

Bloggaanko oikein?

Käsityöblogeissa oli kevättalvella teemana bloggaako bloginpitäjä oikein, jos kävijöitä/tilaajia ei ole. Framille nuousivat samassa yhteydessä myös blogien sisäpiirit. Esimerkkinä käsityöbloggari Pörrön kirjoitus. Minä en luultavasti bloggaa ollenkaan oikein, mikäli oikein bloggaamisella tarkoitetaan sitä, että kirjoittelee päivittäin ja suhteellisen omakohtaisesti tekemisistään tai muuten päivittäisistä ja ajankohtaisista asioista. Näen blogini vähän toisin. Minun mielestäni blogiin on mukava varastoida sellaista kaikkea eteen tullutta, joka saattaa kiinnostaa myöhemminkin. Hamph…blogiani voinee pitää kai jonkinlaisena julkisena arkistonani, josta löydän itseäni kiinnostavia asioita koottuna yhden otsikon alle. Vaikka onhan täällä näitä kiukunpurkauksiakin, etenkin otsakkeen verenpaine nousee alla.

Näistä sisäpiireistä: Mitä sitten blogien sisäpiirillä tarkoitetaankin, niin kai aina siellä missä ihmisiä liikkuu on erilaisia sisäpiirejä ja verkkoja. Tyyppejä, jotka syystä tai toisesta viihtyvät enemmän keskenään kuin toiset. Jos haluaa jonkun tyypin kanssa juttusille, ei auta muu kuin aloittaa keskustelu. (Itse olen siinä tavattoman huono).
Piirit ehkä typistyvät senkin vuoksi, että kovin laajalle joukolle ei ehdi kommentoimaan, vaikka kävisikin säännöllisesti blogia lukemassa.

Mikä kiinnostaa nyt eniten Kuvauksissa?

Suosituimmat kokonaisuudet ovat havaintojeni mukaan syötävää ja tallilla-osastot.
Kasvitaudit-hakusana on nousussa, johtunee ajankohdasta. Tallilla -osastoa vahvistan jatkossakin, sillä talli ja hevoset ovat kuuluneet elämääni aina. Talli-osasto on tuleekin ykkösenä suoraan tulijoiden osalta. Hevoskuiskaaja Monty Roberts on yksi suosituimmista irrallisista talli-osaston postauksista.

Kolme muuta suosituinta hakusanaa (muut kuin hevosaiheet) ovat: neulekirppu, aivoverenvuoto ja lastenkakku
Syötävää osastolla ovat suosittuja marja-aronia, valkosipulileipä, lohkoperunat, leppäkerttukakku, ekologinen ruoka ja lastenkakut.

Nyt lähden tästä tallille, tosin piti kyllä pestä pari ikkunaa…

Kiitos kaikille kävijöille ja kommentoijille kuluneesta vuodesta!


Mainokset

4 kommenttia

Kategoria(t): blogianalyysi, taide inspiroi

4 responses to “Blogianalyysi III 2007-Kuvauksia 1v.

 1. Kirsi Myllyniemi

  Kiitos sinulle jutuistasi, Neulekirppu. En tiedä, bloggaatko oikein, mutta minusta juttujasi on mukava lukea. (Itse en ainakaan kai bloggaa oikein, mutta itseäni se ei mitenkään erityisemmin haittaa.)
  Hevosista en tosin mitään ymmärrä, mutta se ei haittaa.

 2. kh

  Kyllä sinä aivan kohtuullisesti bloggaat.

 3. Kaisa

  Onnea onnea yksivuotiaalle!

  En minä oikein tiedä kuka sitten bloggaa ”oikein”. Tuossa talven käsityöblogien ”sodassa” kyse oli kai siitä, että yksi ei tykkää välkkyvistä tehosteista ja toinen ei tykkää siitä jos käsityöblogissa puhutaan muustakin kuin käsitöistä… No, kaikki eivät voi tykätä kaikesta. Sinun blogisi on mukavan yllätyksellinen, poimit maailmalta mielenkiintoisia juttuja!

 4. Neulekirppu

  Kiitos Kirsi, KH ja Kaisa…tässä ihan punastuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s