Stulahuopa Huopasesta osa II (murtehella)

Tämä tuloo nyt sitten murtehella (jota en enää oikeen osaa) ja siitä murtehella kirijoottamisesta saa ny syyttää tuata Kaisaa, kun se ylläpitää tuata murresanaa tualla Tuumooksissaan. Siitä mä tähänä ny sitte oikeen innostuunki. Ohan tualla Kaisalla tua käsityäplokikin.

No eilen sitten kävääsin lankakaupas, notta alan tekhön tuata satulahuapaa.

Joo alootinhan mä sitten illalla siinä yhreksän tiätämis ja kutoon sitä filttiä muatohonsa, niinku tuas kommentis tualle Kaisalle totesiinki. Mutta pitihän sen nyt sitte tiätysti arvata, notta tästä tuloo justihin sellaanen käsityä, nottei kukaan pääse oikeen kärryylle, mistä täs on ers kysymys.

Kuten tuas erellises vieästis erherin jo kehumahankin, notta oon kaavatki jo piirtäny. Joo, kyllä kaavat on, mutta on eri asia sellaasta ruveta kuthon. Hyvän aikaa mä siinä illalla sitä kuroon ja levitin ja mittasin. Sitten panin maata, kun rupes silimiä väsyttämähän ja tuumasin nottei sitä nyt heti valamihiksi saa.

Aamulla mä sitten siinä ennen kuutta heräsin ja rupesin ajattelohon, notta ei tuoasta taira oikeen mitään tulla, ku sitä yrittää muoatohonsa teherä. Ne on nua yleeshuavat ja hyppyhuavat vähän tuallaasia enämpi satulan mallisia. Mä siinä ajattelin ja mittaalin ja vertaalin sitä tynkää siihen kaavahani ja tuumasin, notta emmä ny taira kuitenkaan tuallaasta teherä. Son niin notta tua koulumallinen huapa on helapompi, kun se on sellaanen vähän niinku neliömäänen. Ja niin mä sitte siinä rupesin ainavaan enempi tuumaamahan, notta kyllä tästä pitää erohon päästä ja niin mä sitten otin ja puriin koko tekelehen. Ja alootin uurestaan.

Ny mulla on vartahilla 350 lykkyä ja mä eherin sitten jo yhren rivin teheräkki. Kävi ny vaan sitte eileen niin notta annoon tuan kameran kersoolle lainahan, kun ne meni koulurtkelle ja kyllä siinä vieälä aamulla varoottelin nottei sitten trenkää rikkua sitä kameraa. No sen ny sitte tiätää, kun kersoolle jotaki antaa, niin rauskanahan se sitten tavallisesti tuloo takaasin. Niin täs kävi sitten nykki. Olin kyllä aika lujaa kiukus, mutta sitte mä kumminki tuumasin notta eihän täs ny keltää henki oo menny, että ku rahalla saa niin se on viälä halapaa. Jotenki tua pokkari on kumminki niin palio ketteräpi käthen. Tuppaa jäärä kuvat ottamatta, mutta kyllä tähänki ny niitä pitääs ilimestyä.

2 kommenttia

Kategoria(t): hevoselle, Outoja luomuksia

2 responses to “Stulahuopa Huopasesta osa II (murtehella)

  1. Kaisa

    Ookko Härmästä kotoosin? 😀

  2. Neulekirppu

    Kaisa: snotaha ny näin, notta viimevuoasiana mun puheesehen on tullu runsahasti nuoata härmälääsvaikutteeta, ku isä muutti sinne vanahoolla päivillänsä asumahan avokkinsa kaa. ;D
    Ny ku isää ei enää oo, niin mun yhteyret pohojanmaalle on aika ohuet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s