Pintelit

Esitän tämän nyt vähän nurinkurisessa järjestyksessä. Yläkuvassa on valmis pinteli. Sitä olisi saanut ehkä venytellä vielä hieman ohuemmaksi, mutta nyt se on tällainen.

Pinteleihin kului Huopasta lähes neljä täyttä kerää. Ei siis ole mikään halppisrätti tämä, mutta toivottavasti on sitten kuitenkin käytännössä hyviä, jos ja kun lämmittävää käärettä tarvitaan. Tämän kokeilun ja kokemuksen jälkeen kuvittelen, että järkevämpää on tehdä alusrätti huopasesta ja laittaa se paikoilleen normaalilla joustavalla kangaspintelillä. Seuraavaksi siis valmistuu sellainen. (On jo muuten puikoilla ;D) Olen tosi kiitollinen Neulomisen sietämätön keveys-blogin AnneV:lle, joka valoi minuun lisää epäuskoa satulahuovan neulomisen järkevyydestä…

Tässä virityksestä on purettu siihen harsittuja muoveja ja sukkahousuja irti…

Tässä pinteliin on harsittu risoja sukkahousuja ja pullapitko-muovipusseja, jottei koneesta tule pintelin sijaan huopapallo.


Huopakäärme oli todella pitkä. Ensimmäisessä pätkässä oli 350 silmukkaa ja toisessa pätkässä 176 silmukkaa. Ennen huovutusta kiinnitin palat toisiinsa…
Ja lopputulos on siis yllä.

Sukkahousut olivat muuten erinomainen juttu tässä. Jos joskus teen lapaset huopasesta, mikä sekin ajatus on ryhtynyt kytemään päässäni, on vanhat sukkahousut helppo harsia ja muotoilla sopivaksi suojaksi mihin vaan. Leikkasin sääriosan halki ja sitten vaan harsin housut kiinni tuohon pätkään/huiviin.

Neidit lupasivat neulahuovuttaa tuohon vielä jonkun koristeen, joten jään odottamaan innolla, mitä siitä syntyy. Talli- ja hevosasiaa löytyy enemmälti Kuvauksia by Neulekirpun puolelta.

8 kommenttia

Kategoria(t): hevoselle, Outoja luomuksia

8 responses to “Pintelit

 1. AnneV

  Hihhii. Ei voi muuta kuin nauraa sun sanavalinnalle – taas tuli vähän kyseenalaista kunniaa NSK:lle. 😀

  Mutta huopakäärme on komia, ja hatun otan päästä tuommoisen urakan edessä. Mitähän sun pesukone tykkäsi kun sai moisen pötkäleen pyöriteltäväkseen?

 2. Neulekirppu

  AnneV: ;D kunnia menee, mutta maine kasvaa, niin kai sitä sanotaan.
  Ei vaan siis aivan tosiaan, mieti, jos olisin väkertänyt tästä satulahuovan. Ensinnäkin se olisi maksanut aivan tuhottomasti. Tuo sinänsä ei varmasti olisi huonoa, mutta kuten kirjoitit taannoin, niin eipä menisi aikaakaan kun voisi kysyä, että minnes se satulahuopa hävisi.

  En tiedä mistä pienet kirpunaivoni saivat moisen ajatuksen. Ehkä lähestyvä kesä teki tepposet.

  Tuota noin… pesukoneen mielipidettä en kysynyt. Laitoin sen kanssa muutaman SA-tamineen (=poikalapseni armeijavaatteita) sinne sekaan. Niissä näytti olevan vähän villaa…, mutta mitäs pienistä.

 3. Kaisa

  Yksi tyhmä kysyy enemmän kuin kymmenen viisasta ehtii vastata: mikä on pinteli??!!

 4. Neulekirppu

  Pintelit ovat vähän sellainen niin kuin ideaaliside… ks. esim. tästä:
  http://www.horsehouse.fi/pintelit.htm

 5. Neulekirppu

  Jäi vähän kesken tuo selitys. Pnteleitä ja jalkasuojia käytetään a) tukemaan/suojaamaan jalkaa liikkumisen ja kuljetuksen aikana b) niitä käytetään myös erilaisten jalkavammojen hoitamisessa. (revähdykset yms.). Lämmittävä villapinteli on joskus paikallaan, mutta tuollaisena patjapintelinä tämä viritys olisi ollut alunalkaenkin järkevämpi väsätä. No puikoilla on siis patjapinteli, joka tulee varsinaisen pintelin alle.
  Villassa on se etu, että jos jalkoja tarvii viilentää, niin villapintelit voi kastella jääkylmässä vedessä…
  ;D

 6. Kaisa

  A-HAA! Näin arveinkin, mutta en ollut ihan varma… 🙂

 7. andra

  Kerropa sitten, miten ne toimii käytännössä, lämpimiltä ne ainakin vaikuttavat.. =) Mites noi make your own riding/horse clothes -kirjaset, olivatko sinusta hyödyllisiä? Kannattaisiko hankkia?

 8. Neulekirppu

  Andra: Jepp kerron, kun saan käyttökokemusta. Näin ensalkuun tuntuu vähän paksulta, kun ajattelee, että sen käärii jalkaan. Olenkin tekemässä patjapinteliä (toinen on jo valmis, mutta huovuttamatta)

  Tuota…noista kirjoista… Itselleni niistä ei oikeastaan ollut niin paljon hyötyä, mitä aluksi ajattelin. Kaavat saa piirrettyä helposti mittaamalla vanhasta loimesta.
  Ratsastusvaatteiden kohdalla kirjan arvo +-0.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s