PoroPoro ja poron takapuoli osui eteemme useampaan kertaan viikonlopun aikana. (Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää porosta). Mitä pohjoisemmaksi tulimme sitä enemmän näkyi myös tietä ylittäviä hirvieläimiä. Hirvi on todella kookoas eläin. Kun on saman vuorokauden aikana muutaman kerran läheltä piti-tilanteessa hirven kanssa, kevenee kaasujalka kummasti. Musta varjo sulautuu todella hyvin tienvarsipensaikkoon ja sitä ei oikeastaan havaitse ennen kuin se on aivan keulan edessä. Helpotti kummasti kun sai vetää virta-avaimen pois kotipihassa.

4 kommenttia

Kategoria(t): eläimet, luonto

4 responses to “Poro

 1. A-K.H

  Lähdin katsomaan, onko toukkia täällä, mutta onkin kaikki, mitä tahdon tietää porosta. Jossain Hampurissa tai sillä suunnalla tilasin ravintolassa poronpaistia ja sain eteeni laudanpätkällä sitkeän kimpaleen savustettua, suolaista poroa. Se on lähin kosketukseni tuohon otukseen ja on riittänyt kymmeniä vuosia.

 2. Kaisa

  Puuh! Minä olen tähän asti nähnyt hirven vain turvallisen välimatkan päästä ja pelkääjän paikalta. Toivon mukaan ei itse kuskina tarvitsekaan tehdä tuttavuutta kumpaankaan otukseen…

 3. Neulekirppu

  A-K.H: Poroissa voi tietysti olla toukkia ja kirppujakin.

  Kaisa: En ole koskaan yhden reissun aikana nähnyt noin monta hirveä kuin nyt. (Tosin aika harvoin liikun noin ylhäällä ja iltayöllä ja yöllä.)

 4. Nohna

  Hirvien määräkin on lisääntynyt. Ja hirvikolarikokemus on kuulemma hirveä. Sattui kerran lähipiirissä ja sitä oli puitava kuukausia. Vieläpä hääreissulla. Auto lunastukseen, porukka terveyskeskuksen kautta hääpaikkakunnalle ja junalla kotiin. Lisäksi paikallinen peltiseppä halusikin korjata auton lunastushinnalla ja niinpä perhe oli jonkin aikaa kahden auton loukussa. Kolaroitua autoa ei ole edes helppo myydä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s