Alko ja KELA ne yhteen soppii…

… huomenna mennään pussauskoppiin.

Mainokset

9 kommenttia

Kategoria(t): Pohdintaa, Rakennettu maisema

9 responses to “Alko ja KELA ne yhteen soppii…

 1. A-K.H

  Ovatkin pantu jo sammaan koppiin.

 2. Kirsi Myllyniemi

  No justiisa. Kelan jonotusnumero taskussa voi sitten mennä tekemään heräteostoksia monopoliin, raha pysyy valtiolla.

 3. Neulekirppu

  Minusta tämä viitta (Naantalissa) on toisaalta aika koominen ja toisaalta hyvin valitettavaa arkitodellisuutta kuvaava. Reitti kulkee yleensä Kelan kautta Alkoon valitettavan usein. Joskus suunta voi olla toisinkin päin. Ensin joudutaan KELA:n asiakkaiksi ja sitten ryhdytään vähitellen myös Alkon kanta-asiakkaiksi. Naantalissa ollaan paradoksaalisesti erittäin ”asiakasystävällisiä”.

 4. Neulekirppu

  ;D Kirsin kommenttisi tuli samaan aikaan, kun kirjoittin AKH:lle omaani.
  Just näin. Rahat takaisin. Tavallaan korkoineen.

 5. kootee

  Joo, mielikuvitukseni ALKOi KELAamaan edellä mainittuja asioita, siispä en viitsi niitä toistaa.

 6. Neulekirppu

  KT: Joo. Voi olla että ko. valtion laitokset ovat sattumalta seinänaapureina…
  Ehkä tällaisten toimintojen sijoittamisasioissa kannattaisi kuntapäättäjien (niin virkamiesten kuin pikkupoliitikoidenkin) vähän miettiä eikä vain nukkua kokouksissa.

 7. Kirsi Myllyniemi

  Se päätöksenteko on mutkikas juttu. Kela nyt on valtion virasto, Alko on nykyisin valtion omistama liikelaitos, jolla ei ole ihan samanlaisia velvotteita kuin menneen ajan monopolilla, mutta sen sijaan kai kannattavuus on liikelaitoksille tärkeää, luullakseni.Ën tiedä, missä määrin kuntapäättäjät voivat kummankaan buljun sijoitteluun vaikuttaa. Luulenpa, että vastuut on hämärrytetty aika lailla.
  Tuo Alkon kannattavuus teki kansanterveydelle tepposet silloin, kun Virosta tuli EU-jäsenmaa ja Suomen herrat pelkäsivät, että kansan juopotteluhyödyt valuvat Viroon. Niinpä laskivat viinaveroa Suomessa. Nyt sitten maksetaan tämän markkinatalouspäätöksen seurauksia. Ennen tuolla Malmin torilla juopot joivat pullonsuusta kaljaa, nykyään vetävät kirkasta viinaa…

 8. Neulekirppu

  Kirsi, Tuo onkin monimutkaista, miten tällaista voidaan kaavalla ohjailla. Taitaa olla vaikeaa, vaikka kaikelle rakentamiselle tarvitaan kaava. Kaavassa vastaavasti määritellään millaiseen käyttötarkoitukseen millekin tontille tulevat rakennukset ovat. Kun yksityinen liikkeenharjoittaja rakentaa liiketilaa, jota sitten vuokraa eteenpäin ei siihen, mitä rakennuksiin tulee voida todennäköisesti paljoakaan vaikuttaa (?). Yleensä kai tällaisiin liikerakennuksiin tarkoitetussa kaavassa on merkitään yksinkertaisesti, että alue on liike- ja toimistotilaa. Joku kaava ei vastaavasti salli hypermarkettien rakentamista toinen kieltää ympäristöä häiritsevän liiketoiminnan jne.

  Tässä kuitenkin on kysymys kahdesta yhteiskunnallisesta toimijasta, joiden sijoittumisessa ja sijoittamisessa pitäisi ehkä kuitenkin vähän yrittää (edes)käyttää sitä kuuluisaa tervettä(?) maalaisjärkeä.

  Ostarin kehittämiseen liittyvä kysely ks. Kysely, jossa ihmiset näyttävät vastustavan baareja ja Alkon sijoittumista ostariin.

  Mutta näissäkin asioissa ratkaisee raha. Alkon ajatellaan pitävän paikallisen ostovoiman paremmin omalla alueella. Ainakin lähialkon tarpeellisuuden perusteluissa yleensä painotetaan tätä näkökulmaa. 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s