Lööppejä

Tuosta ensimmäisestä tämän tekstin alapuolella olevasta jutusta en oikein osaa sanoa onko se säälittävä vai koominen, ehkä molempia. Ainakin se kuvaa arvomaailmaa tavalla jos toisellakin. Mutta noista kahdesta alemmasta olisi vähänen enmmänkin vaahdottavaa. Yritän ottaa rauhallisesti. Tässä se nähdään, että mitä tapahtuu, kun halvalla saa ja hevosella pääsee. Tai paremminkin kun pitää saada halvalla, että saa enemmän voittoa. Viis muusta. Kun olisi aika vastata seuraksista firmaa ei yleensä ole olemassakaan. Se on sitä nykyajan vastuunkantoa. Ihmisistä ja ympäristöstä. Olisiko oikeasti järkevämpää hamstrata vähemmän kaikkea, kun niitä kaikkea ei kuitenkaan oikeasti tarvitse. Säilyy paremmin tasapaino kaatopaikalla, omassa huushollissa kuin käyttelytililläkin.

Kun kustannukset työnteosta eivät käytännössä enää ole mitään, niin tehkää ne tuotteet edes sitten kunnollisista materiaaleista. Vai koska aletaan myymään tyhjiä muovipakkauksia, joissa on vaatteita vain älykkäille, jotka näkevät ne vaatteet. Siinä hyvä markkinarako.

Taitaa olla edessä ajat, että pala peltoa ja pellavaloukku ja kangaspuut ovat kuumaa tavaraa.

Lainaukset MTV3.fi

Rattijuoppo rysähti suoraan hautaan (mtv3.fi)

Juovuksissa ollut naiskuski rikkoi ajokillaan hautakiviä 18 000 euron arvosta.

Saksassa on nyt todistettu, että rattijuoppous voi todellakin viedä suoraan hautaan. Eräs nainen oli ajamassa juovuksissa hautausmaan läpi kulkevalla tiellä, kun hän menetti autonsa hallinnan ja päätyi autoineen suoraan jonkun hautaan.

Irvokas onnettomuus tapahtui Saksan eteläosan Mitterteichissa.

– Meidän oli hinattava kuski autoineen pois haudasta, koska ajokki juuttui kiinni. Nainen kertoi aikoneensa vierailla erään sukulaisensa haudalla, kertoi poliisin edustaja.

53-vuotias nainen saa rymistelystään sekä syytteen että melkoiset korvausvaateet. Hän rikkoi ajokillaan hautakiviä 18000 euron arvosta.

(MTV3-STT-Reuters)

HS: Suomalaisyrityksiä käytettiin hyväksi ihmissalakuljetuksessa

Julkaistu 23.08.2007 03:36 (päivitetty 09:28)

Liigan johtajia ei ole onnistuttu jäljittämään. Yksi aasialaismies on pidätettynä epäiltynä törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Kahden suomalaisen yrityksen epäillään tahattomasti sotkeutuneen aasialaisen ihmissalakuljetusliigan toimintaan.

Rajavartiolaitoksen mukaan liiga hankki salakuljetettaville ihmisille Schengen-viisumeita suomalaisyritysten lähettämien kutsujen avulla. Yritykset puolestaan luulivat kutsuvansa aasialaisia liikemiehiä liikeneuvotteluihin.

Liigan epäillään salakuljettaneen Eurooppaan ”selvästi enemmän kuin kymmenen ihmistä” muutaman viime vuoden aikana, kertoo Helsingin Sanomat.
Vantaan käräjäoikeus on vanginnut aasialaisen miehen epäiltynä törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Suomalaiset rikostutkijat eivät ole onnistuneet jäljittämään liigan johtajia. Jutun esitutkinta valmistunee Rajavartiolaitoksessa lähiviikkoina.

(MTV3-STT)

Myrkkylelut ja -vaatteet pelottavat suomalaisia

Julkaistu 22.08.2007 18:50 (päivitetty 22:03)

Kuluttajaviraston mukaan vastuu tuotteista on elinkeinoharjoittajalla. Markkinoilla onkin jatkuvasti myynnissä määräysten vastaisia tuotteita.

Viranomaiset ja tavalliset kuluttajat ovat huolissaan myrkkyä sisältävien lelujen ja vaatteiden jatkuvasta lisääntymisestä Suomenkin kaupoissa. Myrkkyjä on löytynyt erityisesti kiinalaisista tuotteista. 80 prosenttia Suomessa myytävista leluista tulee Kiinasta.

Kuluttajaviraston mukaan vastuu on elinkeinoharjoittajalla, eivätkä pelkät pistokokeet riitä. Markkinoilla on jatkuvasti myynnissä määräysten vastaisia tuotteita.

Uusiseelantilaisen pikkupojan Kiinassa tehty pyjama syttyi tuleen, koska se sisälsi yli 900 kertaa sallitun määrän formaldehydi-nimistä myrkkyä. Tämä tieto on järkyttänyt maailmalla, mutta myös meillä Suomessa.

Formaldehydi tekee kankaasta helposti silitettävän, mutta voi aiheuttaa iho-ongelmia ja syöpää.

Kuluttajaviraston tuoteturvallisuusryhmän johtaja Tomi Lounema kertoo MTV3:n uutisille, että formaldehydiä on löytynyt myös suomalaisista tuotteista. Lounema ei halua lietsoa paniikkia, mutta kertoo, että Suomessa on jatkuvasti määräysten vastaisia tuotteita.

– Aina kun tulee uusia toimijoita markkinoille, niin kaikki eivät tunne säännöksiä ja silloin valvonnassakin löydetään Suomestakin tuotteita, joissa on formaldehydia, kertoo Lounela.

Valtaosa leluista Kiinasta

Viime vuosina erityisesti kiinalaisten tuotteiden määrä Suomenkin kaupoissa on jatkuvasti lisääntynyt. Nyt peräti 80 prosenttia meillä myytävistä leluista valmistetaan Kiinassa.

Vajaa viikko sitten leluyhtiö Mattel joutui vetämään markkinoilta yli 18 miljoonaa vaarallista kiinalaista lelua, mutta vaatteiden myrkyt tulevat monelle yllätyksenä. Esimerkiksi Itäkeskuksessa ostoksilla ollut Tanja Järvinen sanoi jatkossa entistä tarkemmin katsovansa missä lastenvaate on valmistettu. Heli Mantere oli olettanut, että jos tuote on kaupassa myynnissä, se on turvallinen. Nyt hänkin aikoo tarkemmin tutkia mitä ostaa ja millä perusteella.

Tarjoustalon vaateosaston myyjän Irja Hiltusen mukaan usein haju paljastaa, jos tuote on viallinen tai esimerkiksi värillisen vaatteen jälkikäsittely on mennyt pieleen.

Vaikka hinta ei ole laadun tae, niin viime aikojen uutiset – niin myrkyistä kermassa, leluissa kuin lasten vaatteissakin – järkyttävät suomalaisia vanhempia. Eniten kuluttajia ärsyttää se, että tuotteesta vain harvoin löytyy tieto, missä maassa se on valmistettu. Made in China-lappua saa hakea, tilalle voi olla suomalaiselta kuulostava valmistuttaja. Täyttä varmuutta tuotteen alkuperästä ei saa ainakaan helposti selville.

Kiista tuotteiden turvallisuudesta on kärjistynyt jo kauppapoliittiseksi nokitteluksi. Kiina väittää, että EU yrittää suojella omia markkinoitaan. EU sanoo, että kyse ei ole kaupasta, vaan terveydestä. Virpi Kujansuun huoli on henkilökohtaisempi. Hän pelkää, että yksivuotias pienokainen nielee myrkkyjä.

Vanhemmat vaativatkin suomalaisia viranomaisia, esimerkiksi tullia kontrolloimaan tarkemmin millaisia tuotteita kauppojen hyllyille pääsee. Kuluttaviraston Tomi Lounema kertoo, että mitään ennakkohyväksyntää tuotteille ei ole.

– Viranomaisten toimesta tehtävää ennakkovalvontaa tuotteille ei ole, ei ole aikaisemmin ollut eikä ole nyt.Vastuu on täysin elinkeinonharjoittajalla itsellään ja se mahdollistaa sen, että jos ei halua noudattaa lakia niin aika pitkälle valitettavasti pääsee, ennenkuin jää kiinni, Lounema paljastaa

(Tanja Huutonen/MTV3)

Jätä kommentti

Kategoria(t): Bisnessetiikka, Lööpistä löydetty, muistilappuja, Pohdintaa, Verenpaine nousee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s