The First International Manual Vatkain Meeting

Iines J:llä oli Jalokuvissaan taannoin Valokuvatorstain Kas kummaa-aiheessa kuva tämän tyyppisestä vatkaimesta. Minä osallistun tämän vatkaimen kanssa ensimmäiseen: The First International Manual Vatkain Meeting -tapahtumaan, jahka se järjestetään. ;D
Minun mallini ei ole niin hieno kuin Iineksellä. Tätä ei mm. saa pöytään kiinni, vaan sitä pitää pitää kiinni tuosta kahvasta kun toisella kädellä veivaa. Halo Efektilläkin on tällaisia vatkaimia, joten saamme pystyyn hyvän seminaarin.

17 kommenttia

Kategoria(t): huumori, sekalaista sälää.

17 responses to “The First International Manual Vatkain Meeting

 1. Halo Efekti

  Hetkonen, mulla ei ole vielä kuvaa laittaa esille – mutta minulla on näitä pienoinen VALIKOIMA ;D

  Minäkin olen siis tulossa tähän spektaakkeliin ja olen jäsen nro 3.

  Laitan kuvan esille, mutta nyt on vähän kiire. Marjashow jatkuu nääs.

 2. Kirsi Myllyniemi

  Oh, meillä oli tuollainen, kun olin lapsi. Ja siitä on pitkä aika.
  Ei se muistaakseni mitenkään kätevä ollut, muttaa mieleenpainuva esine.

 3. Halo Efekti

  Nyt on kuvat esillä. Niitä on peräti kaksi. Ei todellakaan mitenkään erityisen kätevä, mutta ekologinen. Käy kaurapuuron voimalla.

 4. Neulekirppu

  Halo Efekti: joo. Marjashow ensin.

  Molemmille: Se on totta, että ei tuo mikään maailman kätevin ole, mutta kyllä se sellaisessa paikassa välttää, jossa ei ole sähköä.
  En ole koskaan verrannut, kummalla tulee vaahto nopeammin tuolla vai perinteisellä kierrevatkaimella. (Siis kaurapuurosellaisella).

 5. Iines J

  Näin Halo Efektit vatkulit jo, ne olivat hienoja! Ei se haittaa, vaikkei sun vatkainta saa pöytään kiinni, ovathan ihmisetkin erilaisia… hei hou. Jännä juttu, että tuollaisia vempaimia on vielä olemassa. (Mikähän niiden rahallinen arvo mahtais olla???)

 6. Neulekirppu

  Iines: ei tuon rahallinen arvo taida olla mitään. Se sun laittees on eri juttu, se on antiikkisempi, mutta mä muistaakseni maksoin tästä 14FIM aikoinaan.

 7. Halo Efekti

  Meidän Kissamau on skaffannut molemmat, minä olen saanut ne siinä vaiheessa kun eivät mahtuneet enää Kissamaun mukaan muutossa Vaasaan.

  Rahallinen arvo on tällä hetkellä vähäinen, mutta kun perikunta palaa asiaan tuossa sadan vuoden kuluttua – niin asian laita voi olla toinen.

  En meinaa hävittääkään – vaikken aktiivisesti käytäkään.

  Kissamau kehui juuri blogissani että toisella oli innostuksissaan kurauttanut kermavaahdon voiksi alta aikayksikön. Kyllähän noihin teriin vauhtia tulee enemmän kuin sillä perinnemallilla mitä pidetään yhdessä kädessä. Minusta varsi saisi olla pitempi, ettei tarvitse pyörittää taikinakupin suulla ja astian liikkuminen muodostuu joskus ongelmaksi.

 8. Neulekirppu

  Olen samaa mieltä tuosta varren pituudesta. Se on pahimmoilleen. Tuo Iineksen malli on näppärämpi, kun sen saa pöytään kiinni.

 9. Kaisa

  Mulla ei valitettavasti ole tuollaista vatkainta, mutta lapsena heitin äidin sähkövatkaimen seinään, minkä jälkeen se (siis vatkain, ei seinä) kasattiin teipillä. 1970-luvulla ei turhia tuhlattu uusiin laitteisiin! Pääsisikö tällä perusteella semianariin alustajaksi?

 10. Neulekirppu

  Kaisa: Pääsee. Siitähän tuli lähes käsikäyttöinen sen heiton jälkeen.
  ;D ja oikeastaan, siellähän voisi olla rinnakkaisseminaari kaikille seinään heitetyille ja laittalle pudonneille vatkaimille. ;D

 11. Halo Efekti

  Kyllä minustakin Kaisan alustus on hyvä liittää seminaariohjelmaan =D

 12. Neulekirppu

  ;D =D Kaisahan suorastaan on toiminut esimerkillisesti näitä vatkaimia ajatellen. Eihän näitä tarvittaisi, jos sähkövatkaimet toimisivat kaikkialla ja etenkin olisivat aina toimintakuntoisia.
  Joten kyllä Kaisan täytyy tulla alustajaksi.

 13. Elegia

  Onpas söpö, enpä muista tuollaisia koskaan nähneeni. Meillä oli kotona vain tavallinen vispilä ja vatkain nimeltä ”Pami” kermavaahdon vaahdottamista varten.

 14. Neulekirppu

  Elegia: Minustakin tämä on söpö. Ostinkin sen siksi, että se oli suorastaan vastustamaton. Tosin on se ollut reissuilla ihan käytössäkin.

 15. Iines J

  Kaisan täytyy ehdottomasti päästä seminaarin alustajaksi ja eikös me joku tarvita puheenjohtajaksikin? Tämä miitinki alkaa saada jo lihaa luitten päälle…

  Tuo pöytään kiinnitettävä malli on hyvä, mutta ensin pitää muistaa laittaa kulho pöydälle ja sitten kiinnittää vatkain. Homma menee vaikeaksi, jos on kermat kulhossa ja se pitäisi ujuttaa vatkaimen alle!

 16. Neulekirppu

  Joo,tästähän tulee oikein megatapahtuma. Kaisa on virallinen Key note speaker ja sitten vaan heps ja hops laatimaan Call for papers-kutsua ja seminaariohjelmaa.
  Puheenjohtajaksi täytyy kutsua joku manuaalisia vatkaimia ymmärtävä guru ne taitavat olla kiven alla.

 17. Paluuviite: The 1st International Conference on The First International Manual Vatkain Meeting 2008 (FIMVM 2008) « Neulekirppu’s Weblog

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s