Maila-Katriina Tuominen: Islamilaisen puolueen tavoitteet eivät sovi Suomeen

Aamulehden Sunnuntai-asiat osassa 23.9.2007 ollut Maila-Katriina Tuomisen kirjoitus kokonaisuudessaan, sekä siihen liittyvä keskustelu:
Linkki Aamulehden Su-sivulle, josta keskustelua voi seurata edelleen.

Maila-Katriina Tuominen: Islamilaisen puolueen tavoitteet eivät sovi Suomeen

21.09.2007 – 16:02
Avaus | Suomeen perustetun islamilaisen puolueen puheenjohtaja Abdullah Tammi vaatii maahamme sharia-lakia, eläinten halal-teurastamista ja poikien ympärileikkauksia. Tavoitteena on Suomen islamilaistaminen. Suomessa ollaan jo niin suvaitsevaisia, että joulujuhlissakaan ei tohdita virsiä veisata. Maila-Katriina Tuominen toivoo, ettei monikulttuurisuuden huumassa sentään hyväksytä ihmisoikeuksia loukkaavia ja rikollisia tekoja.

Sharia-laki voimaan, muslimilapset pois koulujen musiikkitunneilta, halal-teurastaminen ja poikien ympärileikkaus laillisiksi! Siinäkö Suomen tulevaisuus?

Kenties, jos Suomeen perustetun islamilaisen puolueen puheenjohtajan Abdullah Tammen toiveet toteutuvat.

Uusi puolue ilmoittaa tavoitteekseen terveiden elintapojen edistämisen. Käytännössä se tarkoittaa alkoholijuomien poistamista kaupoista ja kioskeista, muslimilasten vapauttamista koulun musiikkitunneista ja liikuntatuntien uimahallikäynneistä.

Aikaa myöten tavoitteena on islamilaisen lain, sharian, saattaminen voimaan Suomessa. Tammen sanoin: ”Se olisi mahtavaa!”

Puolueen pikaisesti kyhätyltä vaikuttava tavoitelista ei paljasta sitä, minkä puheenjohtaja on haastatteluissa peitetysti ilmaissut: pyrkimyksenä on Suomen islamilaistaminen. On syytä muistaa, että uuden puolueen perustajat ovat suomalaisia islamiin kääntyneitä – tai palanneita, kuten oikeaoppisesti sanotaan.

Tammi kannattajineen on tehnyt Helsingissä avointa lähetystyötä, ja hän on myös Islamin Aika -yhdistyksen jäsen. Kirkko&kaupunki -lehden jutussa (16.4.2007) kerrotaan, että viisi yhdistyksen suomalaismiestä lähtee Saudi-Arabiaan Medinaan opiskelemaan islamilaisessa yliopistossa. Opinnot kustannetaan saudirahoin!

Suomessa on uskonnonvapaus ja islamilaisella puolueella täydet toimintaoikeudet. Ainoastaan tavoitteet ihmetyttävät. Abdullah Tammi on antanut ymmärtää, että kaikki musiikki on pahaa, vain Koraanin resitoiminen on hyväksyttävää.

On suotavaa, että hän ja muut puolueen kannattajat tekevät mahdollisimman pian ja mahdollisimman monia matkoja maihin, joissa islam on valtauskonto. Yksikään Välimeren eteläpuolisista maista ei ole torjunut musiikkia. Sitä voi kuunnella radiosta, seurata televisiosta ja oppia musiikkikouluissa. Myös Lähi-idän maissa ja maailman väkirikkaimmassa muslimivaltiossa, Indonesiassa, on rikas musiikkikulttuuri, joka ei rajoitu pelkästään uskonnolliseen ylistykseen. Indonesian kouluissa lauletaan amerikkalaisia ja eurooppalaisia lauluja.

Iranin islamilaisessa tasavallassa eivät viralliset televisio- ja radiokanavat esitä musiikkia, mutta vanhalla persialaisella musiikkitraditiolla on kyllä tuntijansa.

Muslimeja on Suomessa noin 30 000. Suurin osa on sunnimuslimeja, shiialaisia on kymmenisen tuhatta. Läheskään kaikki eivät ole uskonnollisesti aktiiveja.

Suomalaisia islamiin palanneita eli kääntyneitä on tuhatkunta. Enemmistö heistä on naisia.

Vaikka uuden puolueen perustaja Abdullah Tammi määrittelee puolueensa sunnalaiseksi ja itsensä keskitien kulkijaksi, on hänen näkemyksissään kaikuja jyrkän puhdasoppisesta wahhabilaisuudesta. Sillä puolestaan ei ole isoa kannatusta Suomen suurissa, jo pitkään toimineissa islamilaisissa yhdistyksissä. Aatteen oppi-isät majailevat lähinnä Saudi-Arabiassa, mistä he järjestävät käännytysoperaatioita etenkin maailman kriisialueille, kuten Afganistaniin, Irakiin tai Venäjän Pohjois-Kaukasukselle.

Maassamme on tällä hetkellä toistakymmentä islamilaista yhdyskuntaa ja yli 30 islamilaista yhdistystä. Viime vuoden marraskuussa perustettu Suomen Islamilainen Neuvosto (SIN) on 14 eri järjestön keskustelufoorumi.

Nyt ihmetyttää, miksi Tammi ja hänen rinnallaan myös lähetystyötä tekevät käännynnäiset ovat halunneet perustaa puolueen, kun yhdistyksiä, yhdyskuntia ja yhteiselin on jo olemassa.

Suomeen on aina tultu, eikä maa ole koskaan ollut homogeeninen. Silti vasta vajaat kaksi vuosikymmentä on voitu puhua Suomesta maahanmuuttomaana. Arkipuheeseen ovat solahtaneet uudet käsitteet: maahanmuuttaja, etnisyys, monikulttuurisuus, kulttuurien välinen viestintä, toiseus.

Hälytyskellojen on syytä alkaa soida, kun puhutaan kunniamurhista, tyttöjen ja naisten ympärileikkauksesta, järjestetyistä avioliitoista, moniavioisuudesta.

Pitäisikö ne suvaitsevaisuuden nimissä hyväksyä, koska ne ovat osa joidenkin maahan muuttaneiden kulttuuria ja perinteitä?

Yksiselitteisesti: ei.

Vaikka suvaitsevaisuuspuhe on läpäissyt suomalaisen yhteiskunnan, ei sillä voi oikeuttaa ihmisoikeuksia loukkaavia eikä rikollisia tekoja. Suomessa pätevät Suomen lait ja kansainväliset ihmisoikeussopimukset, jotka Suomi on ratifioinut.

Vaikka esimerkiksi tyttöjen ympärileikkausta ei ole nimeltä mainiten tuomittu Suomen laissa, rikoslaki tuomitsee ihmisen ruumiillista koskemattomuutta loukkaavat teot. Lain koura ylittää myös maan rajat, mikäli käy ilmi, että tyttö on lähetetty silvottavaksi Suomen ulkopuolelle esimerkiksi kesäloman aikana.

Niin sanotut kunniamurhat – oman suvun tyttöjen surmat kostoksi esiaviollisista suhteista – ovat raskaita rikoksia, samoin verikosto. Vanhempien tai sukujen sopimat avioliitot ilman avioituvien suostumusta eivät kuulu suomalaiseen käytäntöön, ja ne ovat myös YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen vastaisia (16. artikla).

Suvaitsevaisten suomalaisten on vaadittava ihmisoikeuksien nimissä näiden asioiden kieltämistä kaikkialla – myös niissä muslimimaissa, joissa ne ovat voimassa.

On hätävarjelun liioittelua, jos suomalaisissa kouluissa ei saa laulaa kevätlukukauden päättäjäisissä suvivirttä eikä joulun alla joululauluja, koska jotkut maahan muuttaneet saattavat pitää perinnettä sopimattomana. Tällainen ”hienotunteisuus” kääntyy itseään vastaan ja se kertoo väärin ymmärretystä suvaitsevaisuudesta. Ajatus suvivirren loukkaavuudesta on sitä paitsi taatusti suomalaisten omaa keksintöä.

Nyt on kuitenkin syytä kuunnella tarkkaan, mitä islamilaisen puolueen aktivistit puhuvat ja miten he selittävät vaikkapa sharia-lain, joka oikeuttaa muun muassa kuolemantuomion tai ruoskimisen rangaistuksena rikoksesta.

Puolueen kautta poliittinen islam saattaa saada jalansijan myös Suomessa, vaikka sitä ei sanotakaan ääneen.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja, jolla on pitkä kokemus kulttuurin ja ihmisoikeusasioiden seuraamisesta.

Tuomisen kirjoitukseen tulleet kommentit: (Lue lisää Aamulehden sivuilta, linkki ylhäällä tähän tekstiin)

Maila-Katriina Tuominen on viisaasti ymmärtänyt jotakin sellaista, joka monelta suvaitsevaisuusintoilijalta on täysin unohtunut. Myös me suomalaiset olemme etninen ryhmä ja meidän tapojamme, perinteitämme ja kulttuuriamme pitää kunnioittaa – ainakin täällä meidän kotimaassamme.

Suvaitsevaisuus kuuluu Suomeen. Suvaitsevaisuutta täytyy edellyttää myös maahanmuuttajilta, joiden on uskonnollisesta taustastaan huolimatta hyväksyttävä meidät, lakimme ja kulttuurimme sellaisina ne ovat.

Pelottavinta Suomen islamilaisessa puolueessa on, että se haluaa islamilaistaa kotimaamme. Toisin sanoen saattaa täällä voimaan sharia-lain, joka tarkoittaa mm. naisten raakaa alistamista, jäsenten amputoimista pikkurikoksista sekä tietysti kuolemantuomiota ja julkisia teloituksia. Miehiä lähetään jo Saudi-Arabian koraanikouluihin opiskelemaan sitä mitä koraanikouluissa yleensä opiskellaan. Esimerkiksi Lontoon ja Pariisin moskeijoissa lietsotaan joka perjantai miljoonia muslimeita vihaamaan uuden kotimaansa laillista hallitusta ja yhteiskuntajärjestystä. Jotakin on tehtävä, ennen kuin näin tapahtuu myös Suomessa.

Vanha kansa oli harvinaisen oikeassa todetessaan, että maassa maan tavalla tai maasta pois.

hieno kirjoitus! suvaitsevaisuus kuin olisi vain meidänlaisemme demokrattisen yhteiskunnan velvollisuus ja sivistyksemme itsestään selvyys kun se ei muihin kulttuureihin juurikaan kuulu.pidetään suomi suomalaisena!ja islamin tapainen oppi kaukana täältä.

Maahanmuuttajat tuntevat lakiemme puutteet jopa paremmin kuin me itse. Tuntuu kovin käsittämättömältä, että jossakin Suomen koulun kevätjuhlassa ei saa laulaa suvivirttä, koska se loukkaisi joitakin maahanmuuttajia. Satojen oppilaiden koulu joutuu pelaamaan muutamien toisen uskonnon edustajien ehdoilla. Entä loukkaako virren poisjättäminen maan alkuperäisasukkaita!

Eikö laissa ole pykälää, joka turvaisi perinteen säilymisen ja enemmistön vakaumuksen! Kun puhutaan eri kulttuurien yhteen sulauttamisesta, ei käsitetä, että esimerkiksi islamia ei voida muokata eikä sulattaa. Yhteisymmärrys voi syntyä vain islamin ehdoilla. Islamista ei ole pois pääsyä, vaan kristityksi kääntyminen rangaistaan kuolemalla.

Myös kristillisyys on pohjimmiltaan muutoskyvytön. Me uskomme, että Jeesus on ainoa tie pelastukseen.

Poikkeamme jyrkkyydessämme islamiin nähden kuitenkin ratkaisevasti. Kenenkään ei ole pakko pysyä kristittynä. Voimme olla yhteiskunnallisessa kanssakäymisessä minkä ideologian edustajan kanssa tahansa. Jyrkkyytemme rajoittuu vain tuonpuoleiseen, taivaalliseen, iankaikkisen elämän saamiseen ja oman elämämme puhtauteen. Uskontomme paremmuus tulee näkyä elämäntavastamme eikä vain dogmeista. Lähetystyömmekin seuraa näitä normeja.

Paavo Väyrynen kyseenalaistaa maahanmuuttoa työvoimapulan ratkaisijana. Kerrankin Paavo puhuu asiaa.

Maahanmuuton päätepiste on Euroopan alkuperäiskansojen ja kulttuurien tuhoutuminen. Maahanmuutto ei ratkaise köyhien maiden ongelmaa, vaan luo ongelmia myös muuttomaihin ja lopuksi koko maailmaan. Kaksi miljardia ihmistä näkee suoranaisesti nälkää. Auttaako se tilannetta, jos 10 prosenttia maan parhaimmistosta siirretään pois? (Köyhimmät kykenevät ani harvoin jättämään maansa.) Toiset kaksi miljardia elää köyhyydessä, ja vain yhdellä kolmanneksella on kohtalainen toimeentulo. Järki on otettava käteen!

Mainokset

3 kommenttia

Kategoria(t): muistilappuja

3 responses to “Maila-Katriina Tuominen: Islamilaisen puolueen tavoitteet eivät sovi Suomeen

  1. Kaisa

    Vihdoin viimein joku tohtii nostaa kissan pöydälle! Itsekin olen kauan ihmetellyt sitä, miksi suvaitsevaisuus Suomessa merkitsee suvaitsemattomuutta suomalaisuutta kohtaan. Hyväksymme kaiken muun muttemme omaa kulttuuriamme ja perinnettämme.

  2. Neulekirppu

    Kaisa: Joo. Meidän kulttuuri koostuu tavoistamme, uskonnostamme, uskomuksistamme, arvoistamme yms. Ne ovat osa syväkulttuuriamme.

  3. kalevi

    Allah on ruvettu suomentamaan Jumalaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s