Katso kani kävelee hihnassa…

Ai niin nyt on taas perjantai ja minä saan kirjoitella tänne muutaman lauseen, meinasi melkein jo unohtua, sillä on ollut vähän kiireinen viikko. Kiireinen, mutta mukava viikko, kun tuli vielä näin lämmintä! Minä pääsin nimittäin päivittäin ulos loikkimaan vähän pidempiä lenkkejä. Kylmillä keleillä saan olla vain vähän aikaa terassilla ja sitten nopeasti sisään. – Kani sisälle, että se ei vilustu ja kuole keuhkoputkentulehdukseen. Ja sitten sitä kökötetään sisällä. Talvella ei pääse ulos muuten kuin suojasäillä. Silloinkin saa olla vain pari minuuttia. Negatiivista tästä ulkoilusta en oikeastaan keksi, paitsi… ne matolääkkeet. Kun liikun ulkona ja syön tuoretta ruohoa, joudun napsimaan matolääkkeitä.

Kun olemme kävelyllä, vastaan tulevat ihmetelevät yleensä, että mitä eläintä siinä talutetaan. Yleensä luullaan kissaksi tai koiraksi. Sitten ollaan huuli pyöreänä, että kani. Voi taivas, että se on kani. Mä en ole ikinä nähnyt, että kani voi kävellä hihnassa. Voi, voi, miten se kani siinä nyt kävelee… En ole ennen nähnyt. En ole… ne toistelevat ja pudistelevat päätään.

No et kyllä näe nytkään, murahdan tympääntyneenä. Kanithan eivät kävele, vaan loikkivat. Vai oletko sinä joskus nähnyt kanin tai jäniksen kävelevän? Minä en. (Sen sijaan olen nähnyt kyllä kanin makoilevan selällään. Harrastan sitä nimittäin itsekin. Kerran onnistuin pelästyttämän Neulekirpun puolikuoliaaksi tempullani. Heheh. Naurattaa oikein vieläkin.)

Niin ja sitten tavataan sanoa, että saako sitä silittää vai pureeko se. Puree totta mooses. Minä puren aina ja heti, varoittamatta. Paitsi lapsia.

Mukavaa viikonloppua!

Terveisin

Musta Kani

6 kommenttia

Kategoria(t): huumori, Lapset, Mustan Kanin päiväkirja

6 responses to “Katso kani kävelee hihnassa…

 1. KooTee

  Nämä kanijutut ovat hauskoja, minulla vain aina hetki ennen kuin tajuan puhutko omalla vain kanin suulla =D

 2. Neulekirppu

  ;D niin KooTee, mistäs sitä koskaan tietää, kuka tänne kirjoittelee.

  T. Musta Kani

 3. Liisa

  Hyvää viikonloppua! 🙂 Kani hihnassa, höh! Pahaa tekee nähdä kissakin talutusnuorassa.

 4. Neulekirppu

  Liisa: Mieluummin minäkin loikkisin tietenkin vapaana kanina, mutta koirat kävisivät kiinni minuun ja minä en välttämättä enää osaisi kotiinkaan. Jäisin auton alle. Sitäpaitsi minä tykkään loikkia valjaissa. Tiedän, kun valjaat laitetaan, että kohta pääsen ulos. Olen aivan hiljaa paikoillani ja odotan, että ne saadan kiinni. Sitten mennään. Ja minun perässäni ei olekaan aivan helppo pysyä, jos innostun oikein loikkimaan. Tosin nykyään kuljen jo vähän hitaammin kuin nuorena kanina.

  Mutta hyvää viikonloppua!

  t. Musta Kani

 5. Kaisa

  Kiitos Kani näistä kirjoituksistasi, ne palauttavat monta kertaa maan pinnalle eli katselemaan asioita oikeasti sinun näkökulmastasi!

 6. Neulekirppu

  Olen sitä mieltä Kaisa, että päivä kanina tekisi hyvää monelle ihmisellekin.

  t. Musta Kani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s