Kaalikääryleet

Kaalikääryleet

Ainekset

  • 1 ½ kg kaalia
  • 2 l vettä
  • suolaa

Täyte:

  • 400 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1-2 sipulia hienonnettuna
  • 2 dl hienonnettua kaalia
  • 2 dl keitettyjä riisi- tai ohrasuurimoita
  • 1-2 dl kaalin keitinlientä (kermaa)
  • suolaa
  • meiramia
  • valkopippuria
  • siirappia
Valmistus
1. Koverra kaalin kanta pois ja keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä 10-20 minuuttia. Irrota ulompia lehtiä sitä mukaa, kun ne kypsyvät. Valuta lehdet hyvin.
2. Hienonna rikkoutuneet lehdet ja kaalin sisäosa. Hienonna sipuli.
3. Sekoita rasvassa kiehautettu hienonnettu sipuli, suurimot ja hienonnettu kaali jauhelihan joukkoon. Tarkista maku kypsentämällä pieni nokare mikrossa.
4. Levitä kaalinlehdet työlaudalle. Ohenna lehtiruotoja tarpeen mukaan. Nosta jokaisen lehden päälle noin 40-50 g (2-3 rkl) täytettä. Kääri kaalinlehti kääryleeksi.
5. Nosta kääryleet vierekkäin voidellulle uunipellille ja laita päälle siirappia ja joku voinokare.
6. Ruskista kääryleet noin 200 asteessa ja hauduta sen jälkeen vielä puolisen tuntia. Voitele kääryleitä välillä kuumalla kaalin keitinliemellä ja kermalla.
7. Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden, haudutusliemestä valmistetun kastikkeen ja puolukkahillon kera. (Saosta kaalikääryleiden haudutusliemi nestesuurustuksella tai voi-jauhosuurustuksella ja kermalla parannettuna.)

Lähde: reetta.net

Kaalikääryleet

Keittotaito (ruoanvalmistuksen nettiopas) kaalikääryleet ja kasvissyöjän kaalikääryleet

Kotimaiset kasvikset Sadonkorjuun kaalikääryleet

Kreikkalaistyyppiset kaalikääryleet

Myllyn Paras kaalikääryleet

Pirkka mintunmakuiset kaalikääryleet

Plaza.fi kaalikääryleet

Plussa.com kaalikääryleet

Reseptivihkon kaalikääryleet

Ruokamaailman kaalikääryleet


Mainokset

8 kommenttia

Kategoria(t): Syötävää

8 responses to “Kaalikääryleet

  1. KooTee

    Kaaliruoat ovat herkkua, myös kääryleet.

    Kualisoppaa kualisoppaa kualisoppaa hei….

    Tuoksuu vain pahalle keitettäessä.
    Siis ruoasta pitää sanoa, että tuoksuu!

  2. Neulekirppu

    Totta. Tuoksu ei ole niitä parhaimpia. Ja tuntuu, että se on monta päivää ilmassa…

    Mutta hyviä kaaliruoat ovat. Niitä on tässä väsättykin ahkerasti. Kaalikeittoa tuntuu uppoavan ämpärillinen.

  3. Liisa

    Kaalikääryleet ja puolukkahillo sopivat yhteen. Entä teetkö hapankaalia?

  4. Lankakomero

    Alkoi tehdä mieli sieni-ohraseoksella täytettyjä kaalikääryleitä.

  5. Neulekirppu

    Liisa: hapankaalin makuun en ole oikein tykästynyt. Olen maistanut sitä muutaman kerran, mutta … joten en tee.

    Lankakomero: sieni-ohraseoksella täytetyt kaalikääryleet ovat hyviä. Kerran kokeilin raastaa porkkanaa mukaan (isolla terällä). Ei ollut sekään hassumpaa.

  6. KooTee

    Älkää nyt hyvät ihmiset pilatko kaali kääryleitä=)

  7. Halo Efekti

    Namnamnam, kaalikääryleitä =D

    Hapankaalissa on sama kuin kalanmaksaöljyssä. Jos elimistö tarvitsee sitä, sitä voi syödä. Muuten ei.

    Itselleni käy aina niin että kuukausien jälkeen eka hapankaalirasia maistuu ihan hyvälle, mutta jos ostaa heti perään toisen rasian, se haisee pierulle eikä sitä saa syötyä millään. Kalanmaksaöljykin muuttuu kamalanmakuiseksi vasta kun sen aineiden puutos on helpottanut.

  8. Neulekirppu

    KooTee: kyllä me täällä kaikenlaisia ruokia pilataan ja parannellaan ;D Ja sipulia ängetään kaikkialle paitsi ei piparkakkuihin.

    Halo Efekti: Mun mielestä hapankaali haisee(nimenomaan haisee) aina pierulle, samoin kuin kalanmaksaöljy haisee aina etovalle kalalle. Yäk.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s