Hoitajien palkka

Vaikka hoitajien palkkaus olisi nyt kuinka metsässä tahansa, yksittäisen pienen ihmisen (siis hoitajan) ei kannata mielestäni missään nimessä mennä irtisanoutumaan. Kysymys on paljon muustakin kuin suutuspäissään ja protestimielessä tehdystä ratkaisusta. Ammattiliitolla pitäisi olla sen verran vastuullisuutta, että tällaiseen toimenpiteisiin jäsenkuntaa ei pitäisi edes provosoida. Kommentoin asiaa jo Kirsin InMediasRes-blogiin.

Toisaalta, vaikka palkkapyyntö olisi kuinka oikeutettu tahansa ja palkkakuoppa tuntuisi pohjattomalta, kannattaisi tyytyä kuitenkin kohtuuteen. En usko, että FIM aikana kenellekään olisi tullut mieleen pyytää 3000FIM:n lisäpalkkaa kerralla.

Lisäksi eihän tästä vallanpitäjät kärsi, vaan potilaat ja eniten ne heikoimmat. Ota mummo päivässä hengiltä, säästät selvää rahaa.

Iltalehti tietää kertoa, että :

Kuntatyönantaja varoittaa irtisanoutuvia

9.10.2007 16:20 (Päivitetty 9.10.2007 18:07)

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen varoittaa sairaanhoitajien ottavan erittäin suuren henkilökohtaisen riskin, jos he osallistuvat hoitajajärjestö Tehyn uhkaamaan joukkoirtisanoutumiseen.

<!–

<! – – xml:linkstosubheadlines Tässä jutussa myös:
# # d a t a # # – – >

–>

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen varoittaa sairaanhoitajien ottavan erittäin suuren henkilökohtaisen riskin, jos he osallistuvat hoitajajärjestö Tehyn uhkaamaan joukkoirtisanoutumiseen. Hoitajilla ei hänen mukaansa ole mitään takuita siitä, että he voivat automaattisesti ja entisin etuuksin palata töihinsä.

– Kunnallisella työmarkkinalaitoksella ei ole edes oikeutta sopia kuntien puolesta tämmöisiä asioita, Jalonen sanoo STT:lle.

Työnantaja edellyttää, että jokainen hoitaja itse irtisanoutuu kirjallisesti ja normaaleja irtisanomisaikoja noudattaen. Palvelussuhteen katkeamisen takia hoitajat saattavat Jalosen mukaan menettää eläke- tai muita etuuksia.

Jalonen muistuttaa painostustoimen kohdistuvan ennemmin tai myöhemmin myös kuntalaisiin.

Työnantajien edusmies kauhistelee myös hoitajien palkankorotusvaatimuksia. Tehyn esittämät korotukset musertaisivat kuntatalouden.

Jalosen mukaan Tehylle aiemmin tehty tarjous oli paras mitä järjestö koskaan on saanut sopimusneuvotteluissa.

– Siinä tilanteessa lähdetään tämmöiselle tielle, ja muut ovat sopimuksessa. On tosi vaikea ymmärtää päätöksen taustoja.

– Ei meillä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia näillä Tehyn pöytään lyömillä luvuilla liikkua näissä kysymyksissä.

STT/Iltalehti

Mainokset

5 kommenttia

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, luonto, muistilappuja, syksy

5 responses to “Hoitajien palkka

 1. JaanaV

  Minä kans olen vähän hämmästynyt tästä kaikesta. Toki sairaanhoitajat ovat palkankorostuksen ansainneet – kuten myös muut kunta-alan pienipalkkaiset (esim ruokapalvelun puolella työtä tekevät tai siivojat) naiset, mutta mikä tekee Tehyläistä niin hienoja ja arvokkaita, että heidän pitää ehdottomasti saada eniten.

 2. Oopee

  Anteeksi, poistin kommentin, jonka laitoin vahinkossa ensin tänne, kun sen paikka oli edellisen postauksesi yhteydessä.

 3. Neulekirppu

  JaanaV: Mun mielestä kannattaisi vaatia reilumpaa veronalennusta näille matalapalkka-aloille. Sillä tavalla palkka nousisi, kun käteenjäävä osuus kasvaisi. On tietenkin silläkin puolensa, koska eläke sitten lasketaan bruttotuloista. Mutta siitä olisi kuitenkin ensiapua.

  Ylipäätään naisten epätasa-arvoinen palkkaus on ollut edellistenkin hallitusten tiedossa, joten aikaa asian korjaamiselle on todella ollut enemmän kuin tämä vaalikausi.

  Opee: joo mä otin tuon kommentin siitä pois kokonaan, niin ei ole sitten haamuja.

 4. A-K.H

  Muna päivässä pitää kirveen loitolla sanoi kana.

 5. Neulekirppu

  Joo AKH: Kuten Kirsin blogiin jo eilen kommentoinkin, niin Ketut vapaaksi ja mummot häkkiin!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s