Kannattaisiko ryhtyä koiraksi?


Koira kolme päivää ravinnotta-sakkotuomio isännälle, kirjoitetaan Ilta-Sanomissa. Mitenkäs sitten kun mummo tai pappa on pari päivää pissavaipoissaan? Kuka siitä saa sakot? Ei ainakaan se, joka mummoa/pappaa pissavaipoissa hautoo, vaan se, joka kertoo, että joku tekee niin. Koiralla on ihmistä parempi oikeusturva. Kannattaisiko ryhtyä koiraksi? Minä en enää yhtään ihmettele ikäisteni intoa käydä kasvojenkohtusleikkauksissa yms. He ovat tajunneet pelin hengen. Pitää pysyä 20 näköisenä niin on henkikulta turvassa pidempään.

Asiallisesti ottaen: eikö mummo/pappa, joka siellä sairaalassa tai palvelulaitoksessa makoilee ole ns. maksava asiakas. Hän ostaa palvelun, johon hän on sopimuksen allekirjoittamisella vahvistanut palvelun tuottajan kanssa. Palveluun on liitetty olennaisesti ainakin mielikuva siitä, että hänet oikeasti hoidetaan, pidetään kuivana ja puhtaana sekä autetaan ruokailussa yms. perustoimissa. Tästä näkökulmasta tarkasteltuna kysymys on sopimusrikkomuksesta.

Tästä pääsemmekin palaamaan Kemiin, josta vaahtosin eilen Ketut vapaaksi ja mummot häkkiin -kirjoituksessani. Kun oikeistoa syytetään yleensä aina siitä, että se polkee kaikki palvelut alas ja tekee sitä ja tätä, niin Kemissä tätä poliittisesta oikeistosta johtuvaa ongelmaa ei pitäisi olla.
Kemissä voimasuhteet ovat valtuustossa seuraavat:
Vas 15 paikkaa
SDP 13 paikkaa
SKP 1 paikka
KTP 1 paikka
Kes 8 paikkaa
Kok 5 paikkaa

Kemin terveydenhuollon tavoitteet löytyvät tästä linkistä.


Koira kolme päivää ravinnotta – sakkotuomio isännälle 12.10.2007 09:18

Kolme päivää ilman ruokaa ja juomaa kerrostaloasunnossa ollut koira jouduttiin hakemaan viime elokuussa poliisivoimin pois huoneistosta, kun talon muut asukkaat eivät enää kestäneet yksin jätetyn koiran räksytystä, vaan he tekivät siitä ilmoituksen viranomaisille.

Lahden käräjäoikeus tuomitsi eilen koiran 22-vuotiaan omistajan eläinsuojelurikoksesta 40 päiväsakkoon. Maksettavaa nuorelle miehelle tuli 240 euroa.

Oikeudessa oli esillä valokuvia, joista kävi ilmi millaista tuhoa nälkiintynyt ja janoinen koira voi saada asunnossa aikaiseksi. Se oli raivoissaan rikkonut paikkoja ja ulostanut kaikkialle.

Koiran omistaja myönsi oikeudessa syyllisyytensä ja totesi, ettei hänestä ole vaativan ja isokokoisen dobermannin pitäjäksi.

Mies antoi koiransa jo elokuussa eläinsuojeluyhdistykselle. Hän ei ollut koskaan aikaisemmin omistanut koiraan.

Vesa Näveri (Ilta-Sanomat)

Mainokset

3 kommenttia

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, muistilappuja, Pohdintaa, Verenpaine nousee

3 responses to “Kannattaisiko ryhtyä koiraksi?

 1. Halo Efekti

  Asiaa!

  Jotenkin huomioni sai myös Google joka ei ole aivan tilanteen tasalla vaikka yrittääkin adwordsinsa kanssa. Tarjolla on ”sinkku Kemi” ja ”laske eläkkeesi” – jotka jotenkin kääntyvät tämän jutun yhteydessä itseään vastaan ;D

 2. kh

  Olisivat edes satasen seteleitä nuo vaahteranlehdet. Ostaisin neulekirpulle neulekoiran uudeksi kodiksi.

 3. Neulekirppu

  Halo Efekti: Google tosiaan mainostaa mitä sattuu. Koiranpentuja ilmeisesti nyt tällä kohdalla. Toisaalta onneksi, että kone ei sentään pysty ajattelemaan.

  Kiltisti tehty KH. Oivalsit muuten idean, miksi laitoin vaahteranlehtiä tähän postaukseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s