Tarinamaanantai 29 Autotyttö


Tarinani liittyy kuva-aiheeseen eli siis autoon.

Autotyttö

KooTee on tässä jo ihmetellyt kun en ole ollut kovin aktiivinen kommentoija tässä viimeaikoina.

Selitys asian tilaan löytyy. Itse asiassa selityksiä on useampikin, mutta tämä on niistä dramaattisimmasta päästä, joten tulkoot se nyt sitten kerrottuna tässä. Minusta nimittäin tuli tässä yhtenä aamuna autotyttö. Olin menossa tapani mukaan töihin tuttua reittiä pitkin. En aikaisemmin enkä oikeastaan myöhemminkään mitä yleensä, vaan itse asiassa juuri siihen aikaan mitä minulla tapana on.

Ja kas kummaa kesken matkan huomasin poseeravani auton konepeltillä. En niin, että olisin sentään siihen hommaan virallisesti kutsuttu tai että minulle ylipäätään sellaisesta makkaroiden esittelemisestä ryhtyisi jotakin maksamaankin, vaan ihan niinkun muuten vaan. Silleen yllättäen. Liekö setä lukenut heinäkuussa kirjoittamani ärhentelyn yksin liikenteessä vai lisää hanaa -juttuni vai pistkö joku muu asia niin vihaksi, että päälle piti ajaa.

Niin minä olin siis aivan kaikessa rauhassa ajelemassa töihin, kun äkkiseltään silmäkulmastani havaitsin, että parkkipaikalta tulee auto. Vaistomaisesti ryhdyin kääntämään oikealle (onneksi), sillä jotenkin näytti siltä, että kuljettaja on aivan yksin liikenteessä. Pää ei heilunut suuntaan eikä toiseen. Meinaan, että olisi niinku vähän katsellut, että liikkuuko muitakin kuin hän. Mutta mitäs pyöräilijöistä. Pari hengiltä päivässä, niin jo ratkeaa monen monta ongelmaa. Tulee työpaikkoja ja silleen.

– Hui, ehdin ajatella ja kääntää entistä enemmän oikealle, mutta en onnistunut. Setä oli ajatellut, että tuo mummo on saatava nurin. Ratsastusharrastusta on kuitenkin kiittäminen siitä, että kun on tullut sieltä hevosen selästä silloin tällöin pudottua, niin on jotenkin oppinut putomaan niin, että vetää kädet pään päälle ja yrittää tulla mahdollisuuksien mukaan jaloilleen tai sopivasti jotenkin muuten.

Otin pyörän sarvista ennen kaatumista kiinni ja rysäytin itseni siihen konepeltille, onneksi, sillä muuten olisin kaatunut katuun. Vedin kädet ylös ja siinä oltiin. Autotyttönä. Pisti pohjalaista vihaksi. Pyörän vanne oli mennyt kieroon. Sen näki heti siinä konepeltillä istuessa. En viitsi ihan kaikkea kertoa, mitä ajattelin, mutta muistin kuitenkin hymyillä ja vilkuttaa siellä autossa istuvalle sedälle. Katson oikeudekseni kutsua häntä sedäksi, sillä hän oli minua vanhempi.

Setä tuli autosta ulos ja luetteli erilaisia listoja. – Jaa että päätit tulla sitten päälle, rähisin sedälle.
– En tuota nähnyt… yhtään…
– Joo et varmaan, rähisin. Sen huomasi. Yritin väistää sen minkä pystyin, mutta en pystynyt.

Katseltiin siinä kulkupelejämme. Sedän auto sai vain pienen nirhauman, mutta minun vanha fillarini oli muusina. Vanne muistutti numeroa 8. Etuhaarukka oli muusina jne.

Setä ryhtyi vääntämään vannetta ja haarukkaa.
Sanoin tylysti, että tuon nyt näkee kyllä näin nainenkin, että ensinnäkin väännät aivan väärään suuntaa ja toiseksi ei vanteet oikene vääntämällä.
Argh.
Sovimme, että vien fillarin korjaamolle ja setä maksaa.
Setä ei ollut sen kummenmmin kiinnostunut siitä, miten selviän töihin.

Eli lähdin siitä kiukusta kihisten kävelemään työpaikalleni, jonne tosin ei onneksi ollut pitkä matka. Pomo ajoi minut sitten lääkäriin. Oli hyvä, että ajoi. Tuli merkinnät papereihin siltä varalta, että myöhemmin ilmaantuu jotakin. Kolareistahan tulee aina päivän tai parin viiveellä seuraamukset. Niin nytkin. Nilkka turposi, reidessä on mustelma ja selkää särkee. Kokemus autotyttönä ei siis ollut mitenkään hauska.

12 kommenttia

Kategoria(t): tarinamaanantai, Tarinamaanantai 2007

12 responses to “Tarinamaanantai 29 Autotyttö

 1. \

  On ku tuijottais humalassa Cumuluksen Kompassikabinetin seinäsäleikköä.

 2. KooTee

  No, voihan punainen nenä..näin nenä päivänä. En minä tuota osannut aavistaa. Ei kannata ketään hoputtaa, ei tiedä jos vaikka kuollut?
  No, tuo nyt oli huono vitsi ja siksi en laittanut edes hymiötä.

  Hyvä ettei pahemmin käynyt, kyllähän hevostyttö aina autotytöksikin sopii, vai mitä ja onneksi huumori on pysynyt tallella.

 3. KooTee

  ps. kävin täällä just samaan aikaan, kun kävit blogillani antamassa meriselvityksen =)

 4. Kaisa

  Onneksi oli enkeleitä matkassa ettei käynyt vielä pahemmin!!

 5. Halo Efekti

  Luojankiitos ei käynyt pahemmin! Onni onnettomuudessa.

 6. Neulekirppu

  \ sanoi…: hotanen oletan. Joo, mutta kyllä mun oloni on ollut tässä vähän sellainen kuin olisi merisairas. Kopautin päänikin muuten tuulilasiin. Onneksi oli kypärä suojaamassa tyhmää päätäni.

  KooTee: ei sitä naama kurtussa viitsi olla ;D vaikka välillä ottaakin päähän. Varmaan arvaat, mistä porras-aiheen kuvaniajatuksenikin lähti…

  Kaisa: niin oli. Taisi olla kiire näillä suojelusenkeleillä.

  Halo Efekti: piti laittaa sulle viestiä, mutta en oo jaksanu. Särkee sen verran.

 7. Anna

  huh, olipa onni matkassa! toivottavasti setä otti opikseen ja katsoo jatkossa vähäsen ympärilleen.

 8. JaanaV

  Hui!!
  Pikaista paranemista 🙂

 9. Liisa

  Kävin kommentoimassa täällä jo aiemmin, mutta jostakin syystä ei lähde nämä.

  Siis: Onneksi oli enkeleitä matkassa kuitenkin ja se kypärä päässä. Paranemista! Tyttärelleni kävi vastaavalla tavalla viime syksynä, tosin toisessa kaupungissa.

 10. Neulekirppu

  Anna: Joo toivottavasti katselee. Yritän itsekin olla entistä varovaisempi.

  Kiitos Jaana. Niskat ovat kipeät…ja selkä.

  Liisa: joo sanos muuta. Olen onneksi aina käyttänyt kypärää. Ilman sitä olisi vauriot olleet varmasti paljon pahemmat.

 11. Iines J

  Hui kamalaa, onneksi selvisit noin pienillä vammoilla! Tuollaisia puolisokeita kuskeja on valitettavan paljon liikenteessä; toivottavasti tuo setä oppi tapauksesta jotain ja katsoo vastedes tarkemmin ympärilleen. Pikaista toipumista!

 12. Neulekirppu

  Oon monta kertaa miettinyt, että älyäispä itse luopua ajokortista ennen kuin hurjastelee tahtomattaan jonkun viattoman hengiltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s