Jos olisin siili …

Tällä viikolla olenkin yrittänyt olla kiltti kani. Olen mennyt häkkiin kun on käsketty ja olen käyttäytynyt muutenkin siivosti. Neulekirppu ei silti ole kovin paljoa kaveerannut kanssani. Onneksi neidit ovat. Mutta ainakin pari jogurttinappia on tiedossa, koska Neulekirppu sanoi, että taas ensiviikolla pitäisi leikata kynnet.

Olen miettinyt, jos olisin siili, niin mitäs Neulekirppu sitten tekisi? Leikkaisikohan se piikit poikki vai miten? Voisin siilenä olessani nostaa piikit pystyyn ja sähistä. Nyt voin vain kopsutella jaloillani, purra johtoja tai ihmisiä. Se voisi muutenkin olla metkaa nukkua talvi pesässä kenenkään häiritsemättä. Voisi nähdä unia kaikesta mukavasta. Herätä voisi sitten kun on taas riittävän lämmintä ja valoisaa.

Katsoin kun Neulekirppu toi leikattuja omenapuunoksia sisälle. Sain vain yhden vaivaisen oksan ja muut kuulemma pitää säästää jouluksi. Joulu tosiaan. Missähän se viipyy? Pipareita en ole nimittäin vieläkään saanut, vaikka olen kuullut sanan joulu jo ainakin kolmekymmentä kertaa. Neiti 4wee on etsinyt jo kalenterinsakin. Neulekirppu laittaa joka vuosi pieniin pusseihin jotakin hyvää. Yleensä suklaata. Tuoksu on ihana. Minäkin haluaisin oman kalenterin, mutta en ole saanut. Neidit ovat yrittäneet ehdottaa, että saisin jogurttinappikalenterin, mutta Neulekirppu ei ole luvannut. Liiallinen jogurttinappien syöminen on epäterveellistä, se jäkättää.

Musta Hevonen saa kuitenkin aina kovaa leipää tai porkkanaa, kun nämä menevät sitä katsomaan. Ja ne käyvät katsomassa sitä usein. Voin vaan kuvitella kuinka monta porkkanaa Musta Hevonen on ehtinyt jo syömään. Se saa varmasti enemmän kuin yhden porkkanan tai yhden leivän tai yhden piparin kerralla. Saa vielä ähkyn, jos ei ole varovainen.

t. Musta Kani

4 kommenttia

Kategoria(t): Lapset, Mustan Kanin päiväkirja, tarinat

4 responses to “Jos olisin siili …

 1. KooTee

  Vai siili haluaisit olla, ei se varmaan niin kivaa olisi. Selällään nukkuminen olisi vaikeaa.

  Ota nyt huomioon, että hevonen on PALJON suurempi otus kuin kani, porkkanoita mahtuu paljon enempi ja sillä on isompi nälkäkin, kun joutuu kaiken kokoisia tätejä kantamaan selässään tarvitsee paljon energiaa.

  Kirjoita nyt Joulupukille pitkä toivekirje, niin minä aion tehdä.

  Viivin puolesta kirjasi KooTee

 2. Iines J

  On se ihan väärin, ettet saa omaa herkkujoulukalenteria. Täti lähettää Neulekirpulle tomeran viestin ja vaatii joulukalenteria sinullekin! 24 jugurttinapin syöminen ei varmaankaan lihota sua yhtään, emäntäsi vain peloittelee.

  (Hei Neulekirppu: Kai se vaatimus tuli nyt perille???)

 3. A-K.H

  Entä jos olisin silli?

 4. Neulekirppu

  Viivi: Joo kyllä minä olen huomannut, että hevonen on tosi suuri. Ensi kerralla pelotti mennä Mustan Hevosen karsinaan, mutta suuresta koostaan huolimatta se oli aika huomaavainen. On se silti vähän epäreilua, että Mustan Hevosen ympärillä hösötetään niin paljon.
  Muuten ne tekivät piparitaikinaa. Toivottavasti paistavat sitä jo tänään!

  Iines-täti: sä olet fiksu. Muutan sun luo asumaan, jos en saa täällä joulukalenteria. Neulekirppu ei vielä(kään) lämmennyt asialle.

  AKH: Se vasta olisi hyvä juttu. Saisit oman kupin ulos.

  t. Musta Kani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s