Mustan Kanin ruokavalio, Black Rabbit’s diet

02122007-013.jpg

Olen huomannut, että bloggaaminen on todella kivaa. Olen saanut Viivin ja Veijon lisäksi ysäviä myös ulkomailta. Miss Kitty on uusin ystäväni ja hän asuu Kaliforniassa. Miss Kittylla on aivan oma blogikin. Sellaista minulla ei ole ja ei kuulemma tulekaan. Mutta sehän on selvä. Täytynee pyytää taas IinesJ:tä apuun, jos hommat eivät suju niin kuin haluaisin.

Ruoka-asioistani on puhuttu ennenkin. Tässä talossahan minulle tarjotaan heinää ja kuivamuonaa. Sellaista, joka on tarkoitettu kaneille ja jotka ovat tervellisiä jne. Kukaan ei ole kiinnostunut siitä, mitä minä oikeasti haluaisin syödä. Söisin vain piparkakkuja ja josin vain ananasmehua. Pari suklaanappia ja herkkutikkua voisi olla näppärä välipala ja porkkana ja omenakin vielä menettelisi, mutta muuten voisin jättää heinät hevosille tai lehmille.

Lisäksi Neulekirpulla on paljon kivantuoksuisia kukkia. Osa on sellaisia, että ne maistuisivat vallan mainosti myös minulle, mutta arvannette kai, että niiden nauttiminen lounaaksi, välipalaksi saati päivälliseksi on minulta ehdottomasti kielletty. Neulekirppu kehtaa vedota aina siihen, että koskaan ei voi olla aivan varman, mikä kasvi on myrkyllinen ja mikä ei… Onneksi ystävälläni IinesJ:llä on aina sydäntä ja silmää kaikelle. Hän lähetti minulle You Make My Day -awardin. Se oli kauniisti tehty. Harmi vaan, kun virtuaalisia kukkia ei voi syödä.

Neulekirppu epäsi kalenteribisneksenikin ja nyt minun täytyy taas miettiä, miten saan päiväni kulumaan.

Voikaa hyvin

Musta Kani

Blogging is really amazing! I’ve got a new friend alongside Viivi and Veijo and the Black Horse.
Can I introduce Miss Kitty? She is wonderful Norwegian Forest Cat from California. Her residential environment is much warmer and comfortable than mine. There are not raining on every day, not tons of snow on winter time and darkness and coldness from middle September to early March. Just beautiful sun shine and so on.

My new friend, Miss Kitty, asked for me to tell something about what I’m eating.
Well I’m not sure did she mean what I should to eat and what
they are giving me to eat at this house or did she mean what
I really would eat… My Finnish readers know soon
something about my favourite foods…. Well Miss Kitty I have to avow to you that
I love ginger biscuits, chocolate, apples, carrots, some special tit bits like youghurt covered fruits, honey sticks, fruit sticks etc…
Well you see Miss Kitty these food are what I would like to eat daily, but they just give me hay. They say that it is the basic food of the rabbits. Then I get also rabbit pellets that looks like briquette if you know… the same than litters are.
Well… The dry food contains also some carrots, beans, breadfruits (I love them) and some kind of seeds like corn, oat etc.
Then I have to drink water. I would prefer to ananas juice. I love it. But I get it only each second week 10ml.

But there is also some flowers at this house! I would be very happy if I could eat them but of course it is totally forbidden. Oh dear. That’s life. But I have also a good friend like IinesJ. She usually writes to Neulekirppu and arm-twisting her to be nicer for me. For example before Christmas I noticed that every kid is going to have special Advent calendar but for me there was not any. I wrote about that big injustice on my Black Rabbit’s Diary and Iines noticed that big disadvantage what is going on at this house. Thanks for IinesJ I got some extra carrots, lettuce, ginger biscuits, chocolate etc. on each day. But I is quite dull that there is not waiting calendars for each matters! The Black Rabbit’s waiting Calendars Ltd. was established. But of course she said that business life it not for rabbits.

With love

Black Rabbit

8 kommenttia

Kategoria(t): humor, huumori, Mustan Kanin päiväkirja, photography, The Black Rabbit's Diary, valokuvaus

8 responses to “Mustan Kanin ruokavalio, Black Rabbit’s diet

 1. Sori Musta Kani, tää kommentti ei liity sinuun yhtään mitenkään… Kiva oli kyllä lukea taas kuulumisiasi.

  Kirppu: tuli mieleen tämä WordPressin pohjan muotoileminen… Ei tätä valmista pakettia (wordpress.comin) juuri voikaan kamalan paljon muokkailla. Siksi en siirtynytkään tänne Bloggerista, koska tätä on tietyllä tavalla rajoitettu. Jotain voi toki tehdä, muttei vapaasti kaikkea.

 2. Kiva kun kävit Mari.

  Ja kiva kun valistit tuota Kirppua.
  Se on pönttö näissä jutuissa.
  Hiki hatussa se on kuitenkin
  yrittänyt opiskella tätä pohjaa.
  Hehheh. Siinähän hikoaa.

  Minä muuten sain napattua eilen
  pikkuleivän. Tipahti pikkuneidiltä
  lattialle ja satuin olemaan paikalla.
  Neiti kyllä huusi kovaa, mutta
  minä vetelin keksin naamaani ja totesin
  että nopeat syövät hitaat.

  t. Musta Kani

 3. Ah, Dear Black Rabbit! I am so pleased to hear from you about the many things you love to eat. I could never eat hay! However, I do like to chew on some green grass once in a while. I guess hay is only green grass that has dried out – yes? I eat Cat Food from a bag. It is formed in little pellets and made from grains and has some chicken in it too. And I drink lots of water, and sometimes I am allowed to taste milk and even yoghurt but only a little taste. They say that more would be very bad for me. Apples and carrots, however, do not interest me at all.

  I am impressed that you know a Black Horse! I would love to see a picture of him. Or is the Black Horse a her? Him or her? Boy or girl? There are no horse anywhere in my neighborhood. I have never seen a real horse except on TV. Horses are very, very much bigger than you or I.

  My owner, The Red Headed One, says she loves ginger biscuits and chocolate and apples and those good things you mentioned and that you are a very lucky rabbit to be able to taste them on special occasions like Christmas.

  I love your idea for a company called Black Rabbit’s Waiting Calendars, Ltd. There really should be a waiting calendar for every month, don’t you agree? You could put pictures of apples and carrots and cakes and ginger biscuits and chocolates and juices behind little windows for each day of the month. And even pictures of Black Horse and your good friend Iines (what a lovely name), and maybe even me!

  Maybe you will ask Nuelekirppu to take some more photos of you when she has the camera out. I would love to see where you exercise and sleep and eat and play….you are a very good looking rabbit. There should be more photos of you. Your ears are magnificent and you have a very beautiful fur coat.

  Miss Kitty

 4. Hei (see, I already learned one Finnish word!) Black Rabbit. I stopped by again to tell you that I have given you an award today on my blog. I hope you enjoy your award.

  Miss Kitty

 5. Terve Kani!

  Vai sellaista pöperöä sulle syötetään, minä olen kyllä kaikkiruokainen syön ihan kanin ruokaakin, salaattia ja sellasta, hedelmiä ym. Perunaa eivät mulle anna söisin kyllä sitäkin. Ananasmehua, tai muutakaan mehua en ole koskaan saanut, olutta olen joskus lipassut pullon suusta….kesällä.
  Tosiasiassa kyllä minullekin antavat vain sellaisia ruskeita papanoita mitä sanovat kuivamuonaksi,vettä vaan laittavat lisäkkeeksi. Joskus tai aika useinkin kyllä saan myös raejuustoa. MUTTA toissa päivänä sain silakkapihvejä ja ne vasta olivat hyviä,nam nam!! Olisin syönyt varmaa enemmänkin, mutta väittivät, että niissä on pienelle koiralle liikaa suolaa. Ei minusta. Etää sellaista ruokaa meillä. Niin ja väittävät, että olisin lihonut liikaa, katsoisivat vain omia mahojaan!

  Vai meinaa kirppu ostaa uuden optiikan, no sitten se ei anna kyllä sulle mitään herkkuja vähään aikaan.

  Voi paksusti!

 6. hotanen

  Pane sille elukalle osoitelappu kaulaan,
  jotta taksikuski ei vie juopunutta
  kania poliisin pahnoille tai löytöeläinsuojaan.

 7. Heh, Mustis, mulle oli käydä köpelösti tuolla suuressa blogimaailmassa, WordPressissä. Seikkailin siellä pari tuntia kokeilemassa blogin tekoa ja onnistuinkin, mutta tunti meni, ennen kuin pääsin lopettamaan sen blogin. Huh! Jos avaat oman blogin, niin laita se Bloggeriin, silloin mä pystyn auttamaan sua tarvittaessa. Tuo Mari-täti on myös hyvä tekemään blogeja, häneltä voi myös kysyä apua.

  Kiva, kun olet löytänyt kaverin ulkomailta. Mulla oli lapsena kirjeenvaihtokavereita mm. Ranskassa ja USA:ssa. Mä kirjoittelin niille oikein englanniksi.

  PS. Mä voin lähettää sulle pipareita postissa. Onko sun osoitteesi vielä se Pupukuja 6?

 8. Terve Mustis, täällä Veijo ja Halo!
  (Halo kirjoittaa Veken sanelusta) Halo kävi tänään yhdessä kylässä missä se näki koiria, lampaita ja KAKSI KANIA, jotka saivat ulkoilla talvellakin. Halo otti niistä pari kuvaakin, saa nähdä laittaako se niitä esille.

  Niin, mä Veijo, olisin kanssa jutellut tuosta muonapuolesta. Me tykätään raksuista, mutta ne pitää olla sellaisia ”parempia” ettei mene mahat sekaisin. Raksujen kans me otetaan vettä, mutta Ulpukka on siitä jännä et se tykkää jogurtista. Mulla kun on noita kissakavereita niin me saadaan välillä purkkimuonaa, lihaa, kalaa ja sen sellaista. Mä tykkään yleensä kaikesta ruuasta, mutta muikut on mun mielestä ihania. Mä saan niitä aivan liian harvoin kun noi meidän vauvat Ulpukka, Surku ja Dolby ei ymmärrä mitään niiden päälle. Sepe, Tyyne ja mä syödään niitä ihan hähisemällä. Mä olen muuten syönyt joskus jonkun linnunkin…

  Jos joskus saat puhuttua Neulekirpun ympäri et sulle tulee oma blogi, niin Halokin suosittelee Bloggeria kun sit se vois olla neuvovinaan, mut eihän se oikeesti osaa sen enempää kun Neulekirppukaan.

  Heipati hei! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s