Neulekirpun kevätkurssit 2008

Iines J haastoi minut keksimään kursseja. Haaste kuuluu näin:
Ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua.

Iines J:n kurssitrjonnasta otan tänne kurssin 8 (Iineksen listalla). Kurssi on valitettavasti jo täynnä, mutta ehkäpä suuren kysynnän vuoksi 15 minuutin esitelmän pitäminen tunnissa -kurssi saa jatkoa.

1. 15 minuutin esitelmän pitäminen tunnissa (1 h 15 min)
Tämä on todella tarpeen lyhytsanaisille ihmisille, joiden on työssään pidettävä esitelmiä (esim. yliopisto-opettajat, johtajat). Aku on kuuluisa runsassanaisuudestaan ja hän on lupautunut pitämään tämän jo etukäteen suurta huomiota herättäneen kurssin. Osallistuisin ilman muuta tälle kurssille, mutta se on jo – TÄYNNÄ – !!!

2. Muutu muuksi kuin olet -kurssi

Tiedämme kuinka trendikästä on nykyään tuunata kaikenlaista laukuista, kengistä, hatuista ym. asusteista alkaen. Miksi tyytyä vain siihen, kun voisit aloittaa itsestäsi. Tuunaa imagosi uusiksi ja kukaan ei enää tunne sinua. Teemme iloisesta hapannaaman, hapannaamasta humoristin, humoristista besserwisserin, besserwisseristä puhekyvyttömän, ihan vain miten haluat. Ammattitaitoiset kouluttajamme, kirugimme ja psykologimme hoitavat homman niin, että et itsekään kurssin jälkeen enää oikein tajua mitä tapahtui.

3. Kuinka kesytät anopin -kurssi

Onko sinulla kommunikointivaikeuksia anoppisi kanssa? Etkö osaa makeloida lakanoita oikein vai teetkö kaalikääryleet anopin mielestä väärin, vai onko ongelmasi, että et auta tarpeeksi anoppiasi hänen talonsa kunnostamisessa, siivoamisessa. Eikö sinua kiinnosta vaihtaa anoppisi autoon renkaita tai tehdä auton vaatimia pikkukorjauksia? Vietätkö joulusi väärin? Koostuvatko juhlapyhiesi ruoat vääristä tarjottavista? Etkö jostakin syystä vain halua tehdä asioita anoppisi määräämällä tavalla? Kurssille osallistutaan yhdessä anopin kanssa. Tosin kannattaa harkita vakavasti kannattaako osallistua, sillä vaikeimmissa tapauksissa tuskin tämäkään kurssi auttaa.

4. Englantia kielivammaisille

Käymme läpi prepositoita ja yritämme takoa umpiluisiin päihin niiden oikeaa käyttöä. Jatkokurssi keskittyy epämääräisen ja määräisen artikkelin a ja the käyttöön. Jatkokursseja mm. aikamuodoista, lauserakenteista jne. on luvassa kevään aikana.

5. I Kansainvälinen seminaari kaikille veivattavan vatkaimen omistajille

Maailman ensimmäinen kansainvälinen Manual Vatkain meeting pidetään keväällä 2008 Helsingissä. Seminaariin osallistumisen edellytyksenä on että omistat käsivatkaimen. Eikä tällä nyt tarkoiteta mitään kierrevatkainta, vaan kunnollista veivattavaa käsivatkainta. Seminaariin on alustajaksi ja Key note speakeriksi lupautunut Kaisa Ikola Kaisan tuumookset -blogista. Kaisa on kertonut, että hänellä on runsaasti kokemusta sähkökäyttöisten vatkaimien muuttamisesta käsikäyttöisiksi.

6. Kissantappomusiikin alkeet

Kissantappomusiikin alkeet on hyvä hallita. Kissantappomusiikki sekä epävireiset lasten lauluesitykset ovat varma keino päästä eroon epämiellyttävistä yllätysvieraista. Kurssilla neuvotaan, kuinka lapsia voidaan hyödyntää näppärästi tässä asiassa. Parasta on, jos lapsesi soittimena on viulu, mutta muutkin soittimet toki käyvät. Keskitymme musisoinnin esittelyyn yllätysvieraille ja siihen kuinka lapsi saadaan soittamaan vähintään 12 erilaista harjoituskappaletta pitsicato tai mikäli mahdollista ensimmäisiä jousiharjoituksina. Keskitymme siihen, kuinka saamme lapset toimimaan itsenäisen oloisesti, ilman näkyvää ohjausta.

7. Kuinka harjaat hevosen -kurssi

Kuinka harjaat hevosen kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka eivät ole koskaan harjanneet hevosta, mutta syystä tai toisesta ovat aina siitä haaveilleet. Nyt on mahdollisuus toteuttaa siis tämäkin unelma. Tarkoitettu erityisesti AKH:lle, kuten myös lähiaikoina ohjelmaamme tuleva koiran rapsutus-kurssi sekä kaninhäkin siivous -kurssi. Kurssipäivä on lauantai. 1-2h/kerta.

Haastan tähän Halo Efektin, Kaisan, Liisan, Marin sekä Leenan

10 kommenttia

Kategoria(t): haasteet, humor, huumori, photography, valokuvaus

10 responses to “Neulekirpun kevätkurssit 2008

 1. Hih, nämä ovat mainioita kursseja! Tulen ilman muuta kansainväliseen vatkain-meetingiin, mutta huomasin myös, että olen aina toivonut pääseväni harjaamaan hevosta ja taidan ilmoittautua myös sille. Kaninrapsutus-kurssia en huomannut, sekin kiinnostaisi. Ehkä syksyllä???

  PS. Aku lupasi pitää toisenkin ”15 minuutin esitelmä tunnissa” -kurssin. Mukaan mahtuu siis toiset 12000 kuulijaa!

 2. Muutu muuksi kuin olet-kurssi kiinnostaa kovasti. Ilmoittaudun sille. Olen jo vastannut tähän haasteeseen. Kurssitarjontaan voit käydä tutustumassa täällä.

 3. Eipä onnistunut tuo linkki. Mutta vastasin 5.2. Äshhh! Hyvää viikonloppua! 🙂

 4. Tulin juuri genealogian kurssilta ja olen niin tohkeissani etsimässä tietoja http://www.hiski.fi jne sivuilta, joissa on digitietoa kirkonkirjoista, etten paljon muuta tekemistä kaipaisikaan !
  Lisäksi tulevat seuraavan kolmen viikon aikana lapsenlapset vanhempineen täysihoitoon, joten . . . tarvitsisin esim. kurssin, miten eläkeläisen vuorokautta voitaisiin puolella pidentää, se riittäisikin nyt tähän hätään :))

  Kolmeella eri matkalla olen minäkin Pariisia ristiin rastiin kävellyt, nyt alkaisi tietää jo missä eniten aikaansa viettäisi. Muuten, Peter lähtee mielellään oppaaksi, jos olette sinne menossa – ainakin hän on niin luvannut blogissaan! Ja luulen, että on ihan tosissaan.

  Parane pian!
  Terveisin Leena

 5. Liisa: poistin sen kenoviivan.
  Sitä ei saa olla, kun viittaa
  linkkiin, jonka pääte on html.

  Leena: Jep. First things first.
  Pariisi on minulle tuttu paikka
  ja siellä asuu aika paljon
  ystäviämme.

 6. Vastailen, kunhan kurssitarjotin valmistuu! Sanomattakin on selvää, että tuo englantia kielivammaisille on kuin tehty minulle! Kiitos, kiitos .-D

 7. Kiitos korjauksesta! Tämä WordPress on siitä hankala, ettei voi peruuttaa omaa kommenttiaan. Hyvää sunnuntaita!

 8. Mari: Jepulis. Sullapas oli upeat kurssiesitteet!
  Musta Kanikin tulee yhdelle kurssillesi.

  Liisa: totta. Tosin nyt kun kommentoi tämän
  wordpressin kautta bloggeriin ei ole
  tuota kommentin peruuttamismahdollisuutta.
  Mukavaa sunnuntaita.

 9. Muista laittaa tuonne vatkain-meetinkiin varaus, että tulen mikäli pääsen ajan tasalle sähkövatkainten tuunaamisessa! Niiden muuntaminen käsikäyttöisiksi alkaa olla tässä retromuodin puristuksessa niin trendikästä, että minun täytyy alkaa tehostaa menetelmiäni…

 10. Kaisa: No kyllä sinä siellä sillä
  vanhallakin kokemuksella pärjäät.
  Tai ehkä voisit antaa oikein sellaisen työnäytöksen,
  miten kaikki tapahtuu käytännössä?
  😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s