Majakkatalo

9 kommenttia

Kategoria(t): photography, Rakennettu maisema, valokuvaus

9 responses to “Majakkatalo

 1. kh

  Muistuttaa kyllä enemmän Nummi-Pusulan vanhaa paloasemaa. Hyvä, että vaihdoit blogipohjaa. Edellisen synkkyys alkoi jo painaa.

 2. Vaasassa rakennetaan aina rantaan. Maa nousee Merenkurkussa nopeasti ja taas on uutta rantaa. Ja jos maa ei nouse tarpeeksi nopeasti, sitähän voidaan täyttää. Saahan nähdä, tuleeko tuostakin majakkatalosta joskus vielä kuivan maan majakka.

 3. Terasseja näissä taloissa oli vaikka muille jakaa. Kai joku ehtii istuskelemaan ja nauttimaan maisemista. Ainakin toivottavasti.
  Vaasassa tosiaan ei ole rannoilla pihtailtu, toisin kuin täällä.

 4. liisamarj

  Kyllä kai se maa koko ajan nousee. Ei kai muuten uskallettasi rakentaa noin lähelle rantaa?

 5. Jaa ja entäs sitten kun merenpinta nousee kun Pohjoisnapa alkaa sulaa?

  Merenkurkussa tällä erää kareja syntyy vuosittain ja maa nousee noin metrin/100 vuotta. Sama siis pätee osin myös Uumajaan ja Örnsköldvikiin Västerbottenissa.

 6. Huhu kertoo (Vaasalainen), että koko asuntomessualue olisi jo vajoamassa kun eivät kerinneet tehdä paalutuksia ja stabilointeja kunnolla rakentamisen painaessa päälle.

  Tuo majakkatalo, kuten naapurinsa, olisivat edukseen toisenlaisessa ympäristössä. Himppasen räikeä on vastakohta nyt. No, mallitalojahan ne.

 7. Liisamarj ja Ripsa: mä jotenkin ajattelen vähän samoin, että mitäs sitten jos tämä ympäristökatastrofi iskee, ja tosiaan ne jäätiköt sulaa… niin siinä sitä sitten istutaan terassilla kumilautan päällä….
  Itse en ole koskaan ymmärtänyt niitä jotka haluavat asua veden äärellä. Mulle on ollut riittävästi vesielämää niissä pohjanmaan tulvivissa joenuomissa. Joka kevät sai olla syän kurkussa, että jokos tällä kertaa vesi tulee ikkunasta sisään. Ehkä siitä on tosiaan syntynyt sellainen vesikammo. Itse haluan, että taloni on kuivan mäen päällä, josta ei vettä näy, vaikka kiipeisi katolle.
  ….
  Lepis: paljon mahdollista. Siinä sitä uppoaa sitten 500 000-700 000 euroa rantahiekkaan. Hei, hei talo…
  Useimmista kun vielä puuttuu sellainen joulupukin mentävä savupiippukin, niin siinä sitä sitten ihmetellään, että mistäs päästään sisään.
  Neiti 5wee oli kirppulan väestä ainut, joka tykkäsi majakkatalosta. Hänen mielestään se oli muumitalo.

 8. Kuten jo on aiemmin todettu; Neiti 5weellä on hyvä maku! Terveisiä. Tuossa talossa saisi oivia leikkejä aikaiseksi 🙂

 9. Lepis: voin hyvin kuvitella, että neidin sydän sykki tälle talolle ja juuri tuolle majakalle. Jos olisin neidin ikäinen, niin varmasti olisin itsekin innostunut. Aikuiset ovat tylsiä ja köyhiä mielikuvitukseltaan ja kukkaroltaan. 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s