Saamattomat miehet aiheuttavat naisille vaihdevuosioireita (RuTu)

Selvisi sitten  ruotsalaistutkimuksen (RuTu) voimin jo vuonna 2004, että saamattomat miehet aiheuttavat naisille vaihdevuosioireita. Nyt on siis kysymys aikaansaamattomuudesta  kotitöissä yms.  Juttu on lainaus, lähdeviitteet alla.

Monet naiset kärsivät viidenkymmenen ikävuoden tienoilla erilaisista vaihdevuosioireista. Nämä on usein tulkittu vain iästä johtuviksi vaihdevuosioireiksi. Ruotsalaistutkimuksen mukaan naisten hormonihäiriöistä voidaan osasyy vierittää naisten saamattomien aviomiesten tilille. Monet naiset joutuvat tässä elämänvaiheessa yksinkertaisesti liian koville.Lundilainen tutkimusryhmä haastatteli 7 000 naista, jotka olivat 50 – 60-vuotiaita. Näistä 6 000:lla olivat kuukautiset jo loppuneet. Puolet heistä oli saanut hormonikorvaushoitoa, toinen puoli ei. 1000:lla naisella kuukautiskierto toimi edelleen. Tutkijat vertasivat ryhmiä arvioidakseen, mitkä oireet liittyivät hormonaalisiin muutoksiin sekä mitkä tekijät johtivat erilaisiin oireisiin. Naisista 60 % oli masentuneita ja 40 %:lla oli niveloireita.

Syynä näihin oireisiin ei tutkimusryhmän mukaan kuitenkaan ollut hormoninpuutos vaan syyt olivat muualla. Monien naisten elämä oli yksinkertaisesti liian stressaavaa. Monen naisen omat vanhemmat sairastuvat ja tarvitsevat huolenpitoa. Samalla heidän omat aviomiehensä eivät anna riittävästi tukea arjen asioissa. Kun samalla näiden naisten työura kulminoituu, heidän sietokykynsä pettää. Näyttää siltä, että hormonihäiriöitä todella esiintyy, mutta osa oireista selittyy elämäntilanteella, jota voidaan usein parantaa. Nämä naiset eivät välttämättä hyödy hormonihoidoista.

Tohtori.fi Uutistoimitus – Petri Kaipainen
(Dagens Medicin.se 21.4.2004)

Jätä kommentti

Kategoria(t): muistilappuja, ohi aiheen, sekalaista sälää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s