Huijaribisnestä

Ystäväni vinkkasi minulle artikkelin: Bisnessmallina huijaus, joka löytyy Epistola-blogista ja kertoi samalla oman tarinansa. Hän oli tässä muutama päivä sitten laittanut firman pystyyn ja heti, kun tiedot olivat ilmaantuneet kaupparekisteriin (matkalla kotiin hänen paikallisesta TE-keskuksestaan) oli kännykkä ruvennut veivaamaan säkkijärvenpolkkaa. No hän ei ollut vaivautunut vastaamaan, mutta sitten puhelin oli soinut seuraavana päivänä uudelleen.  Siinä välissä hän oli huomannut virheen juuri rekisteröidyn yrityksensä tiedoissa ja ilmoittanut siitä sitten kaupparekisteriin. Siis tosiaankin vastattuaan puhelimeen hän oli hetken kuvitellut keskustelevansa YTJ-järjestelmää päivittävän henkilön kanssa. Hän oli kuitenkin näppäränä ihmisenä tajunnut nopeasti, että kyseessä onkin joku kauppias, oli hän sanonut että on todella törkeää, että antaa kuvan, että on viranomainen. Samalla hän oli ilmoittanut sulkevansa puhelimen. Toinen soittaja oli sitten tullut seuraavalla viikolla. Tähän ystäväni oli osannut sitten suhtautua jo paljon varovaisemmin ja tokaissut saman tien, että ei pidä hautakiviurakoitsijoista.  Saapa nähdä miten tarina jatkuu.

Ystäväni kuitenkin lupasi, jos firmasta/firmoista tulee hänelle lasku/t,  lähettää heti kumpaankin vastalaskun antamastaan konsultoinnista.

Hyi, yäk sanon minä. En tiedä ja ymmärrä, miksi oikeasti tällaisia firmoja ei saada kuriin. Tai tiedänhän minä. Jätän nyt kuitenkin, kun asiaa ei ole erikseen kysytty ja pyydetty, sen sanomatta ääneen.

2 kommenttia

Kategoria(t): Pohdintaa, sekalaista sälää.

2 responses to “Huijaribisnestä

  1. kalevi hotanen

    Tuli tuosta mieleeni, että kun muinaisessa perheessäni lapsi kuoli synnytyslaitoksella, niin postiluukusta alkoi putoilla hautaustoimistojen osanottokortteja kera hautauspalvelutarjousten, vaikkei kyseisillä firmoilla pitänyt olla tietoa asiasta.

  2. Niin se on kai sillä alalla tapana. Kaupan saa todennäköisesti se, joka ehtii ensiksi. Ei kai ole tapana tinkiä juurikaan kirstun hinnasta eikä mistään muustakaan.

    En ole nyt jutellut, miten homma on tuon firman suhteen edennyt, onko laskuja soittajilta tullut tai onko soittelu jatkunut.

    Nopeat syövät hitaat. Siihen tuo kaupparekisteri-ilmoitusten jatkuva vahtiminen tietenkin perustuu ja ymmärrän siitä näkökulmasta soittajien innon (ja pakon) oman tilipussin suhteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s