Pikkupoika pakkaseen – kuka kieltää järjen käyttämisen?

Sarjassamme käsittämätöntä toimintaa aikuisilta ihmisiltä edustaa Seinäjoella tapahtunut, seurakunnan kerhoon yrittäneen, pikkupojan ajaminen pakkaseen. Eikö aikuisella kerhotädillä olen sen verran empatiaa, että ottaisi lapsen sisätiloihin paukkupakkasella, vaikka ei mitään ilmoittautumista löytyisikään. Missä on se ns. maalaisjärki? On säälittävää, että oikeasti asioita ei kyetä yhtään ajattelemaan laaja-alaisesti. Mitä väliä, jos poika olisi ollut ns. ilmaiseksi yhden kerran kerhossa? Sieltä olisi voitu ottaa yhteyttä sitten vanhempiin ja neuvotella maksusta, jos se oli tässä se avainjuttu.

Kärjistäen voi kysyä, että onko tuollainen kerhotäti pätevä vetämään lasten kerhoa? Mitäs täti tekee, jos tapahtuu jotakin muuta yhtä outoa, josta ei ole ollut puhetta tai jota ei löydy jostakin kerhonohjaajan opaskirjasta?

Ilta-Sanomat kirjoitti:

Vuoden ensimmäinen koulupäivä oli koitua 7-vuotiaan Leevi-pojan kohtaloksi viime torstaina.

Vanhemmat olivat ilmoittaneet ekaluokkalaisen poikansa iltapäiväkerhoon, mutta kerhopaikan ovella pieni mies käännytettiin yllättäen 25 asteen pakkaseen.

– Koska pojan nimeä ei ollut löytynyt seurakunnan iltapäiväkerhon listalta, hänet oli ohjattu Omakotiliiton iltapäivätoimintaan, joka on samassa kiinteistössä, mutta joka on tarkoitettu isommille koululaisille. Näin minua perjantaina asiassa informoitiin, kertoo erityisopetuksen rehtori Janne Sankelo.

Sanomalehti Ilkan mukaan Leevi oli kysynyt ohjaajalta, mihin hän nyt menisi. Sen jälkeen poika oli lähtenyt itku kurkussa harhailemaan asuntoalueelle.

Pojan vanhemmat olivat töissä ja ajattelivat Leevin olevan iltapäiväkerhossa, kuten pojan ja kaupungin kanssa oli sovittu.

Iltapäiväkerhon ohjaajat olivat pahoitelleet tapahtunutta Leevin vanhemmille. Heidän mukaansa ilmoitus Leevin paikkavarauksesta ei informaatiokatkoksen takia löytänyt perille.

Sankelon mukaan Leevi ei vielä syksyllä osallistunut iltapäivätoimintaan.

Torstai olisi ollut hänen ensimmäinen päivänsä seurakunnan iltapäivätoiminnassa. Hän oli mennyt kerhoon innoissaan, sillä myös paras kaveri viettää iltapäivät samassa paikassa. Kaveri oli päässyt sisään, mutta Leevi ei. (Ilta-Sanomat, Pirjo Latva-Mantila)

Mainokset

3 kommenttia

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, muistilappuja, Verenpaine nousee

3 responses to “Pikkupoika pakkaseen – kuka kieltää järjen käyttämisen?

 1. Meillä ip-toiminta järjestetään omana toimintanamme ja tämä pysäytti kyllä minut. Juttelimme asiasta ip-toiminnan ohjaajiemme kanssa. Kyllä se keskustelutti ja herätti tunteita.

  En kyllä uskalla mennä tuomitsemaan sen perusteella, mitä juorulehdet ovat tästä kirjoittaneet. Tapahtuma voi olla paljon monivivahteisempi kuin on kirjoitettu. Yleensä näillä lehdillä on tapana kaivaa skandaali vaikka huopikkaasta esiin. Selkeähkö maalaisjärjen käytön puuttuminen / lapsus / ajattelemattomuus? Kuka tietää?

  Tällaista ei saisi missään nimessä tapahtua ja varmaan ko ohjaajakin kantaa sanojaan / tekoaan taakkanaan loppuelämänsä. Kyllä ainakin meillä kysytään kotiinkin lähtevältä lapselta, että pääsethän kotiin sisälle – tämän jälkeen, varmuuden vuoksi.

 2. Joo, kyllä ip-lehdissä on tietenkin aina kaivettu asiasta se herkullisin reuna esiin.
  Siitä huolimatta tapaus, jos se on vähänkin mennyt tuohon suuntaan, mitä lööpissä maalaillaan, on se mennyt uskomattoman typerästi.
  Henkilökohtaisesti koen kyllä kansalaisvelvollisuudekseni huolehtia lapsen sisään aina jos lapsi sisään pyrkii ja etenkin pakkasilla.

 3. kalevi

  kaikenlaisia paskapäitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s