Mitähän kaikkea roskalavoilta löytyisikäään…

Tämä on jälleen tätä lööppikamaa.

Mutta mitähän kaikkea roskiksista ja kaikilta roskalavoilta voisi oikeasti löytyäkään, kun vaan pääsisi aina sopivasti nuuskimaan. Varmaan ihan kaikkea, mitä kuvitella saattaa ja vielä vähän enemmänkin.

Iltasanomat tiesi nimittäin kertoa, että:

Helsingin rikospoliisin tuhottavaksi tarkoitettua aineistoa päätyi muuton yhteydessä avoimelle roskalavalle tien varteen. Aineiston joukossa on mm. todistuskappaleita, valokuvia, yksi käyttökelvottomaksi tehty passi ja c-kasetti, jolle otsikon perusteella oli nauhoitettu kolmoismurhaaja Sanna Sillanpään puhuttelu.

Roskalavalöydöstä kertoi verkkolehti Fifi, joka on Voima-lehden sisarjulkaisu netissä.

Ainakin osa aineistosta on väkivaltarikosyksikön vanhaa tutkintamateriaalia.

– Moka mikä moka. Tässä on tapahtunut valitettava inhimillinen erehdys, sanoo yksikön päällikkö rikosylikomisario Kari Tolvanen.

Varsinaista salassa pidettävää aineistoa roskalavalla ei tällä tietoa ilmeisesti ole ollut paljoakaan. Pahimmalta erheeltä näyttää Tolvasen mukaan käyttökelvottomaksi tehdyn passin päätyminen roskalavalle.

Esimerkiksi Sillanpään kuulustelut ovat sinällään julkista aineistoa. Kadunvarren roskalavalle niitäkään ei silti ollut tarkoitus viedä.

Fifin mukaan lavalla olisi ollut jopa ruumiinavauskuvia, jotka ovat ehdottomasti salassa pidettävää aineistoa. Tolvasen mukaan poliisilla ei ole toistaiseksi varmuutta, onko niitä ollut lavalla.

Tolvasen mukaan remonttimuuton yhteydessä on käyty läpi valtava määrä yli 30 vuoden aikana kertynyttä tutkinta-aineistoa. Tarpeettomiksi käyneen ja salassa pidettävän aineiston hävittäminen on pyritty järjestämään asianmukaisesti, mutta erehdys on päässyt tapahtumaan.

– Otan siitä täyden vastuun, ja meidän moka tämä on. Aivan varmasti 99,9 prosenttia aineistosta on kuitenkin päätynyt sinne, minne pitääkin.

Pasilan poliisitalon remontin takia yksiköitä on alkuvuodesta muutettu väliaikaistiloihin toisaalle. Esimerkiksi väkivaltayksikkö toimii vuoteen 2012 asti vanhassa oikeustalossa ja talousrikosyksikkö lääninhallituksen tiloissa Itä-Pasilassa.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, muistilappuja, sekalaista sälää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s