Työstä suoraan krematorioon

Työuria pitäisi pidentää.  Oikeastiko?  Ainakin siltä näyttää, sillä välivarastointivaihe nimeltä eläke halutaan poistaa.  Eläkeläiset, tuo joutoporukka, joka odottaa kuolemaa shoppaillen, matkustellen tai jollain muulla epäsopivalla tavalla, halutaan pitää töissä hamaan hautaan saakka. Sillä vain tehokkuus ja tuottavuus ovat  sallittua ja arvostettua tässä yhteiskunnassa.

Entäpä sitten ne ihmiset, jotka eivät syystä tai toisesta kelpaa töihin? Koulutus on väärä, sitä on liikaa tai liian vähän tai se on alalta joka lakkasi olemasta, kun teknologian kehitys on tehnyt ihmisen läsnäolon välttämättömäksi pahaksi. Kuinka kelvata töihin 70-vuotiaana kun ei kelpaa sinne enää +50-vuotiaanakaan?

Eläkkeestä on käytännössä tulossa vain superrikkaiden etuoikeus. Pätkätyöt ja eläkekertymä takaavat sen, että me muut saamme istua potkittavana jossakin kadunkulmassa kerjäämässä paria lanttia, jotta voisimme hankkia palan leipää.

Iltalehti

Kaksi kolmasosaa 45 vuotta täyttäneistä voisi harkita jatkoa, jos terveys kestää ja jatkosta saa hyvän korvauksen.

Työntekijät listaavat entistä tärkeämmäksi työuran jatkamisen houkuttimeksi työn mielekkyyden sekä työaikajoustot. Työaikajoustot eivät kuitenkaan ole 2000-luvulla juurikaan lisääntyneet.

Noin kolmannes yli 45-vuotiaista ei suostuisi venyttämään työuraansa mistään syystä.

Noin joka seitsemännellä kaikista työssäkäyvistä on jokin työssä haittaava pitkäaikaissairaus. Suomalaisten työkykyä nakertavat myös yhä enemmän ylipaino, runsas alkoholinkäyttö sekä liian lyhyet yöunet. Ylipaino on yleisintä miehillä, jotka työskentelevät rakennuksilla, kuljetuksen, maatalouden tai tietoliikenteen parissa.

Alkoholin vuoksi riskiryhmään kuuluu noin 20 prosenttia naisista ja 40 prosenttia miehistä. Joka kuudes työssäkäyvä nukkuu korkeintaan kuuden tunnin yöunet.

Kuntaliitto Ylelle: Töissä pitäisi jatkaa yli 70-vuotiaaksi

Huoltosuhde ei korjaannu työuria pidentämällä, muistutettiin kuntaliitosta Yle Uutisille. Jos eläkkeellä ja työelämässä olevien huoltosuhde haluttaisiin pitää nykyisellään, suomalaiset pääsisivät vuonna 2030 eläkkeelle vasta reilusti yli 70-vuotiaina, kuntaliitto laskee Ylen mukaan.

– Näyttää siltä, että tuossa 2030 – 2040 paikkeilla, jos huoltosuhdevaatimus pysyy nykyisenä, eläköitymisiän keskiarvon pitäisi olla yli 70 vuotta, Kuntaliiton alue- ja elinkeinoasioista vastaava johtaja Keijo Sahrman kertoo Ylelle.

Kuntaliitossakaan ei Ylen mukaan uskota ihmisten pysyvän töissä yli 70-vuotiaiksi. Tarkoitus on heidän mukaansa provosoida keskustelua työurien pidentämisestä.

IL – STT
Mainokset

4 kommenttia

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, muistilappuja, Verenpaine nousee

4 responses to “Työstä suoraan krematorioon

  1. Paluuviite: Parasta ennen… « Neulekirppu’s Weblog

  2. Yritin kommentoida tuohon ’Parasta ennen’ -postaukseen näin, mutta se näyttää vain koodia…

    Siltä se on alkanut nykyään tuntua. Ei enää kerkiä ja jaksa niin paljoa kuin tuolloin. Toisaalta, silloin ei tarvinnut niin paljoa keritä.

  3. Mikähän siinä mättää… Kokeilen itte laittaa siihen jotakin.

  4. Nyt näyttäisi toimivan tuo kommentointi…ainakin ittelläni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s