300 euroa ja pääset työhaastatteluun

Tämä uutinen, näistä maksullisista työpaikkahaastatteluista, on jo tosi vanha (tammikuulta 2010), mutta se on noussut monta kertaa mieleeni, joten päätin sitten laittaa senkin tänne muistiin. Musta Kani, jos se edelleen eläisi, kehittäisi tästä varmasti heti oman bisneksensä. Sen verran aktiivinen elukka se oli. Musta Kani todennäköisesti ottaisi vain sen 300 euroa/kani ja haastattelisi kaikki laskun maksaneet ja sitten viikon parin päästä tulisi viesti, että valitettavasti te ette tällä(kään) kertaa tulleet valituksi.

Siinä sitten työtä toivovat pettyisivät ja harva kyselisi perään. Eikä Mustalla Kanilla tarvitsisi olla takataskussaan mitään oikeita työpaikkoja. Kunhan vaan haastattelisi. Ovathan lehdet täynnä  työpaikkailmoituksia, joita kani voisi kaikessa rauhassa käyttää työpaikkojensa pohjana.

Onhan valelääkäreitäkin niin miksi ei sitten valetyöpaikkahaastatteluja. Etenkin tällainen maksullisuus saa kyllä Neulekirpun aika epäileväksi. Ajatelkaas, jos haastatteluun tulisi 100 henkilöä vaikkapa kuukaudessa, niin

300*100= 3 000… Kyllä siinä yksi tavallinen kani ihan kivalle vuosipalkalle pääsisi voisi lainata kirpullekin vähän lantteja hevosenpitoon tai sukkalankojen ostamiseen. Siinä kanilla olisi äkkiä pankkitoimintaakin, noin niin kuin  ihan huomaamatta.

Talousuutiset

Työnhakijat ovat ihmetelleet oululaisen Solidean rekrytointitapaa, kertoo Lapin Kansa. Solidea etsii lehti-ilmoituksessa päämiehelleen eri alojen osaajia. Jos työnhakija on kiinnostunut paikasta, hän joutuu henkilöprofilointiin ja hänen pitää maksaa tästä 300 euroa.

Keskustelun ja profiloinnin perusteella Solidea tekee päämiehelle suosituksen hakijoista. Jos työnhakija ei maksa 300 euron maksua, hänen hakemuksensa ei etene.

Lapin työvoimaviranomaiset ovat hämmästyneitä käytännöstä. He  eivät ole aiemmin kuulleet vastaavanlaisesta toiminnasta. Tähän asti kustannuksista on vastannut työntekijöitä etsivä yritys.

Lapin Kansan haastattelema Solidean toimitusjohtaja Timo Katajamaa selvittää, että maksu johtuu 38-sivuisesta profiloinnista, jonka hakija saa itselleen.

Katajamaa kertoo, että Solidea on saanut 150 hakemusta. Noin joka kolmas on ollut valmis maksamaan henkilöprofiloinnista.

Katajamaa ei kerro, tietääkö päämies työnhakijoiden laskuttamisesta.

– Se on liikesalaisuus, Katajamaa sanoo Lapin Kansalle.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Bisnessetiikka, Lööpistä löydetty, muistilappuja, Mustan Kanin päiväkirja, sekalaista sälää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s