Pendolino toimii kuin junan vessa- siis kuin pendolinon -junan vessa

Neulekirpulla on tietenkin mielipide myös Pendolinoihin. Jos vaan voi jollakin toisen merkkisellä junalla matkansa taittaa, niin neulekirppua ei sukkakutimen kanssa nähdä Pendolinossa. Valitettavasti se vaan ei ole aina ole itsestä kiinni millä liinolla reissuun lähtee.

En muista olleeni kertaakaan ajoissa, kun olen ollut Pendolinon kyydissä. Sanonta toimii kuin junan vessa, sai aivan uuden sisällön samalla kertaa kun nämä mainitut junat tulivat markkinoille.

On täytynyt olla sopimusneuvotteluissa poikkeuksellisien hyvät ruoat ja juomat, kun kaikista mahdollisista tarjokkaista on valittu juuri tuo em. kulkupeli. Kyllä siellä olisi kiva ollut kirpunkin olla syömässä.

Törkeintähän tuossa on sitten se hinnoittelupolitiikka, että näistä epämukavista ja myöhässä olevista reissuistaan saa maksaa vielä enemmän kuin muista junamatkoista eikä siinä asiakas voi tehdä valintaa. Eli ei ole yleensä täällä maalla mahdollista valita viereiseltä raiteelta lähtevää tavallista junaa, vaan on ahdettava takapuoli Pendolinon penkkiin. Se on oikeasti aika kummallista.

Kummallista on sekin, että vasta nyt VR:ssä tajutaan, että asiakas ei ole VR:llä töissä. Konduktööri ja kuski ovat duunissa ja saavat myöhästelynkin aikana palkkaa, mutta junassa oleva matkustaja, joka on ostanut  ko. kuljetuspalvelun, on tarvinnut VR:ää ainoastaan kuljetustarpeensa tyydyttämiseen ja siirtyäkseen tekemään töitä tai jotakin muuta jonnekin muualle kuin kotiin tai palatakseen jostakin muualta kotiin…

Silloin kun kuljin junalla päivittäin, viikon myöhästymiset tekivät reilusti pari tuntia pahimmilla viikoilla ylimääräistä matka-aikaa. Enkä minä ollut töissä ymmärtääkseni VR:llä. VR söi vapaa-aikaani ja työaikaani.

Myöhästymisten takia jouduin olemaan töissä pidempään ja sitten kun menin vihdoin viimein kotiinpäin, oltiin yleensä taas myöhässä…  Saisikohan siitä ylimääräisestä reilun vuoden ylimääräisestä junassa istumisesta (työtunteina mitattuna) työtodistuksen, jos pyytäisi?

Iltalehti kertoo: Erot Pendolinojen ja muiden junien välillä ”eivät ole olleet niin pieniäkään” tammi-helmikuun aikana, sanoo VR:n liikennesuunnittelupäällikkö Herbert Mannerström Uudelle Suomelle.

– Suhteessa siihen, miten paljon Pendolinoja me ajamme kaikesta junatarjonnasta, niin niitä on jäänyt semmoinen kaksinkertainen määrä pääsemättä perille tai matkalle tai peruutettu lähtöasemalta asti, Mannerström myöntää lehden haastattelussa.

Pendolino-lipuista peritään korkeampaa hintaa kuin muista junalipuista. VR ei ole harkinnut lippuhintojen hintojen alentamista, Uusi Suomi kertoo.

VR:ltä voi vaatia korvausta, jos Pendolino-juna on vaihdettu toiseen junatyyppiin tai jäänyt matkan varrelle. VR hyvittää hinnasta Pendolino-lipun erotuksen.

IL
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, muistilappuja, sekalaista sälää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s