Facebook uudistuu oudosti?

Iltalehti kertoi, että: Helsingin Sanomien mukaan Facebook aikoo jakaa käyttäjien tietoja automaattisesti ulkopuolisille sivustoille. Hurraa, sanoo täti Neulekirppu, joka ei ole liittynyt facebookin käyttäjäksi.Ihmiset ovat pelänneet kautta aikojen tulevansa valvotuiksi ja nyt sitten sitoudutaan automaattiseen valvontaan Facebookin ja muiden vempaimien kautta. Hurraa. Hurraa, jos nämä toinen toisiinsa linkitetyt palvelut keskustelevat keskenään esim. että olet verkkopankissa…tieto menee facebookin avulla sinne ja tänne… Entä sitten, jos setä gangsteripomo nappaakin kaiken siinä välissä?

Siihen liittyen miten Uusi-Suomi uutisoi menneenä kesänä Facebookin aiheuttamasta ihmettelystä SP: n kansliassa (ks. alla) Neulekirppu ihmettelee ihan samaa… Ehkä se kohta selviää, mitä varten se on olemassa.

Ehkä Facebookin listoille on kohta pakko liittyä, vaikka ei haluaisi ja luovuttaa koko elämä isonveljen käsiin… Kyllä Stasissa varmasti harmitellaan, kun niillä ei ollut käytössä Facebookia silloin muinoin ja kyllä Kiinalaiset ovat hölmöjä, kun estävät netin. Pääsisivät sielläkin helpommalla, kun kaikki ilmoittaisivat parin minuutin viiveellä vessareissunsa ja kaiken muun.

UusiSuomi, kesällä 2009:

Suojelupoliisi seuraa nettiyhteisöjen kuten Facebookin avoimia profiileja ja niiden verkostoja, myönsi Supon järjestelmäasiantuntija Riku Kalinen eilen poliisin, finanssialan ja oikeustoimittajien seminaarissa Kuopiossa.

Kalisen mukaan Facebookin motiiveita ja rahoitusta ei tunneta tarpeeksi tarkasti, Savon Sanomat kertoo. Kalinen ihmettelee erityisesti sitä, että kymmenien miljoonien käyttäjien yhteisössä on hyvin vähän mainoksia.

– Yleensä nettiyhteisöjä rahoitetaan nimenomaan mainostuloilla. Kalisen mukaan yhteisöpalvelut ovat erinomaisia alustoja haittaohjelmien levitykseen ja jopa tiedusteluun.

Hän kertoo Helsingin Sanomien mukaan, että Supolle Facebook on yksi paikka, jota katsotaan, jos henkilö on mielenkiinnon kohteena.

– Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jos henkilöllä, josta olemme kiinnostuneita, on 50 Facebook-kaveria, että heistä kaikista tulee meidän kohteitamme, Kalinen muistuttaa.

<!–<! – – xml:linkstosubheadlines Tässä jutussa myös:
# # d a t a # # – – >

–>

Ulkopuoliset verkkosivustot saisivat automaattisesti käyttöönsä tietoja, kun käyttäjät ovat kirjautuneena Facebookiin.

Tietoja annetaan muun muassa käyttäjän nimestä ja sukupuolesta. Tietojen levittämisen voi estää omien asetuksien kautta.

Lehden mukaan Saksan kuluttaja-asioista vastaava ministeri on tuohtunut Facebookin uudistuksista. Ilse Aigner on vaatinut yhteisöpalvelun perustajaa Mark Zuckenbergiä perumaan suunnitelmat.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, muistilappuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s