Muistilappu: Tiura, Nova ja joopa joo

Niin makaa kuin petaa, sanoo vanha kansa. Mitäs tästäkään sanomalehtikatsauksesta muuta.

Kauppalehti
Nova-liikemies Arto Merisalo sanoo, että useat Pirkanmaan kokoomusvaikuttajat ottivat häneen yhteyttä edellisten eduskuntavaalien alla puhuakseen kansanedustaja Marja Tiurasta. Merisalon mukaan ”varoittaa” on oikea ilmaisu soittojen sisällöstä.

– Ainakin kolme neljä yhteydenottoa tuli sellaisilta henkilöiltä, jotka noteeraan. He ovat sellaisia, joiden lausuntoja ja kompetenssia arvostan. Yhteydenottoja tuli muualtakin, mutta nyt puhun pirkanmaalaisista kokoomuslaisista, Merisalo sanoo.

Merisalo ei kommentoi nimiä tai olivatko nämä kansanedustajia. Merisalon mukaan yhteydenottoja tuli vaalien alla ja niiden jälkeen siitä, kuinka hyvin vaalirahaa jakanut Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistys tunsi Tiuran tukiessaan tätä.

Ilman Tiuran ääniä kokoomus ei olisi saanut nykyisiä paikkoja Pirkanmaalta, Merisalo sanoo nyt. Välit alkoivat viiletä Merisalon mukaan syksyllä 2008. Liikemiestä sapettivat etenkin Tiuran kommentit ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) erosta.

– Aina me olemme olleet kaikki muut selittelemässä: Anna Tapion säätiö, lentoliput, valokuvalaskut, huonekalut ynnä muut.

Suhteet ovat jäätyneet, kun Tiura kertoi ennen pääsiäistä Apu-lehden haastattelussa, että keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen yritti houkutella häntä liittymään keskustaan. Merisalo, Korhonen ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ovat kertoneet asian olleen päinvastainen.

Merisalon mukaan hänellä on todisteet Tiuran kanssa käymistään puheluista. Merisalon nauhat eivät kuitenkaan tule julki ainakaan viikkoon.

Tiura on kertonut julkisuudessa eläneensä kaksi vuotta painostuksen ja uhan alla. Merisalo pitää vihjausta kiusaamisesta ”törkeänä pelaamisena”.

Kokoomus kuulee Tiuran oman selvityksen tänään tiistaina heti aamulla.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, muistilappuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s