Kansan, oma vai tukijoiden etu?

Kenen etua politiikassa pitäisi ajaa? Edustajan omaa, kansan vai tukijoiden etua? Kun joitakin asioita ei saada hoidettua, ovat taustalla jonkun toisen tärkeämmät edut tai maksetut edut.

Sanonta, että ilmaisia lounaita ei ole, pitää kyllä niin konkreettisesti paikkansa. Tämä maan tapa ja sen avautumien  selittää monta sellaista asiaa, jota tässä elämän varrella on tullut ihmetelleeksi vuosi vuodelta enemmän. Yksi tällainen on esim. tämä pätkätyön teettäminen. Ihmisiä on kaupoissa työsuhteissa, jossa he 9 €:n (brutto) tuntipalkalla huiskivat hommia 10-30h/viikko. Sellaisella työntekomäärällä ei elä.

Ongelmia tulee tulevaisuudessa yhä enemmän ja enemmän. Toisaalta tällä keinoin saadaan ihmiset pysymään töissä maailman tappaiin, sillä heillä ei ole minkäänlaista vanhuuden turvaa. Vallankahvassa olevat vaarantavat ihmisten tulevaisuuden omien makeiden päiviensä takia.

Turha sanoa, että ammattiliitto olisi näissä asioissa viaton.

Voi, voi.  Polvileikkaus on yksi oikein  ”hyvä” syy lähteä virasta ns. ajoissa, jos vaikka sattuisi säästymään pahemmalta ryöpytykseltä.

Hesarin verkkolehdessä lukee näin:

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tyrmäsi vasemmistoliiton vaatimuksen EU:n uudistussopimusta koskevasta kansanäänestyksestä. Vanhanen esitti mielipiteensä 17. lokakuuta 2007 pitämässän infossa, joka käsitteli Lissabonissa pidettävää EU:n valtion -tai hallitusten päämiesten tapaamista.

// // Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen sai nimilistan Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen (KMS) takana olevista liikemiehistä sähköpostitse jo maaliskuussa 2007.

Tieto on merkittävä, sillä tähän asti Vanhanen on sanonut, ettei tiennyt KMS:n takana olevista rahoittajista muita kuin Nova Groupin Tapani Yli-Saunamäen.

Vanhanen sai KMS-yhdistykseltä 10 000 euroa tukea vuoden 2007 eduskuntavaaleihin.

Vanhasen saama nimilista KMS-tukijoista sisältyy kohuliikemies Arto Merisalon lähettämään sähköpostiin. Vanhasen ja Merisalon välinen sähköpostivaihto löytyy poliisin KMS-esitutkintamateriaalista, jonka HS on hankkinut käyttöönsä.

Eilen tiistaina Vanhanen vetosi yhä tietämättömyyteensä ja muistamattomuuteensa, kun HS asiaa kysyi.

”En nyt pysty muistamaan, en pysty hahmottamaan. Varmaan sellainen on sitten tullut, minulle tulee hirveän paljon sähköpostia ja pyrin niihin nopeasti vastaamaan. Jos siinä on sitten jokin lista, niin odotetaanko, että voisin vuosien päästä sen listan muistaa – se on mahdotonta”, Vanhanen vastasi HS:lle valtioneuvoston juhlahuoneiston Smolnan portaikossa Helsingissä.

Vanhasen ja Merisalon välinen kirjeenvaihto on tuttavallista – Vanhanen allekirjoittaa viestinsä pelkkänä ”Mattina” ja Merisalo ”Artsi M:nä”.

”Yöunet jäivät vähiin, mutta mieli on hyvä ! Parhain yhteistyöterveisin”, Merisalo päättää viestinsä.

Omassa vastausviestissään Vanhanen kiittelee ”kaikesta avusta” ja lupaa tukijoille kiitoskaronkan.

Esitutkintamateriaalista selviää myös, että keskustan puoluevirkailija Lasse Kontiola hoiti KMS:n rahaliikennettä tiedettyä kauemmin.

Vanhaselle vuonna 2008 toimittamassaan ”anteeksipyynnössä” hän kertoi lopettaneensa tilimaksatukset tammikuussa 2007, mutta esitutkintamateriaalin mukaan hän hoiti rahaliikennettä vielä saman vuoden syyskuussa.

Uudeksi KMS:n tukimieheksi materiaali paljastaa Palmbergin (nykyisin osa Lemminkäistä) Risto Bonon. Muita KMS-liikemiehiä ovat Tokmannin Kyösti Kakkonen ja Seppo Saastamoinen, Maskun Toivo Sukari, Motonetin Lauri Juntunen ja Suomi-Soffan Harri Toivainen.
Helsingin Sanomilla olevan esitutkinta-aineiston paljastuksista voi lukea tarkemmin keskiviikon Helsingin Sanomista

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Lööpistä löydetty, muistilappuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s