Valeopettaja ja luvaton elämänkerta

Kirpun mieleen juolahti, että onkohan tämä maailma pelkkää valetta.  Paljokohan on  valekassoja, valesiivoojia, valeihmisiä, valeprofessoreita, valekirjailijoita, valeblogisteja, valeavioliittoja (näitä kai kutsutaan myös kulissiavioliitoiksi), valetoimittajia jne. Vale-elämäkertojakin kirjoitetaan. Ainakin Sauli Niinistöstä on kirjoitettu sellainen.

Onkohan meillä valepääministeri ja valepresidenttikin, puhumattakaan valekansanedustajista.

Taitaa olla melkoinen valetunkio tämä maailma.

(Iltalehti)

Seiskan tietojen mukaan nainen opetti koulussa uskontoa ja kuvataidetta 7-luokkalaisille. Hän toimi myös luokanvalvojana. Hän erosi tehtävästään, kun poliisille tehtiin viime viikon maanantaina rikosilmoitus asiasta.

– Kyllä asia on meillä tutkinnassa petosrikoksena. Kyseessä on petos tai törkeä petos, mutta lievä petos tämä tapaus ei missään nimessä ole. Rikosnimike tarkentuu, kun lopullinen rikoksesta mahdollinen saatu hyöty on selvillä, tutkinnanjohtaja Juha Järvelin sanoi Seiskalle.

Järvelin on hieman salaperäinen siitä, onko nainen tunnustanut teon.

– Se on hyvin tulkinnanvaraista. Opettajana hän on ollut – se on fakta. Fakta on myös se, että kun hän sai viran, niin hän esitti taideteollisen korkeakoulun todistuksen, joka ei ollut oikea. Ulvilan surmatapauksen myötä on opittu, että myöntäminen on joskus hyvin tulkinnanvaraista.

Pahat velat niskassa

Koulun rehtori Rauno Laitila kertoo Seiskalle, että hänen tuntosarvensa nousivat pystyyn valelääkäri-tapauksen myötä. Juuri rehtorin epäilykset paljastivat valeopettajan.

Lehden tavoittama valeopettaja ei halunnut kommentoida asiaa mitenkään. Seiskan tietojen mukaan nainen on pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Hänellä on ulosotossa yli 67 00 euron velat.

Sauli Niinistöstä luvaton elämänkerta:

Hän kuulikin kirjasta ensimmäisen kerran eilen Iltalehdeltä.

– Minusta kirja? En ole ollut asian kanssa missään tekemisissä eikä minulta ole kysytty mitään, Niinistö toteaa yllättyneenä.

– Tämä on tätä amerikkalaista tyyliä. Tuntuu äärimmäisen epämiellyttävältä.

Ilman kohteensa lupaa ja yhteistyötä tehtyjä muistelukirjoja kutsutaan yleensä termillä ”auktorisoimaton elämänkerta”.

– Minä sanoisin, että luvatta tehty, puhemies pohtii kirjauutista.

Nimismiehen kiharat -nimisen kirjan julkaisee Ajatus Kirjat ja sen on kirjoittanut helsinkiläinen toimittaja Petri Nevalainen.

Niinistö kieltäytyi

Ajatus Kirjojen toimituspäällikön Ilpo Jäppisen mukaan elämäkerta olisi alun perin haluttu tehdä yhteistyössä Niinistön kanssa.

– Hän kuitenkin vastasi sihteerinsä välityksellä, että tällainen kirja ei hänen mielestään ole ajankohtainen, Jäppinen sanoo.

Koska Niinistö ei lämmennyt muisteluidealle, kirjan kirjoittaja on haastatellut lukuisia puhemiehen tuntevia henkilöitä.

– Sen perusteella hän on luonut kuvan Niinistöstä tämän elämän eri vaiheissa, aina nuoruudesta lähtien, Jäppinen kertoo.

Hän ymmärtää Niinistön yllätyksen kirjan julkaisusta.

– Tällaiset auktorisoimattomat elämäkerrat ovat maailmalla arkipäivää, mutta Suomessa melko uusi tapa.

Jäppinen kuvailee kirjaa normaaliksi henkilökuvaksi. Myöskään Ajatus Kirjojen emoyhtiön Gummeruksen viestintäpäällikön Tuuli Kousan mukaan kyseessä ”ei missään nimessä ole mistään törkypaljastuskirjasta”.

304-sivuinen kirja julkaistaan syyskuussa.

Ja yksi valeavioliitto päättyi…

Pitkään yhdessä elänyt pariskunta jätti eilen tiistaina yhteisen avioerohakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen.

Erohakemuksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kansanedustaja Pertti Salovaara (kesk) ja näyttelijä Elina Salovaara avioituivat vuonna 1997. Pariskunnalla on kaksi tytärtä, 9-vuotias Rosina ja 5-vuotias Lydia.

Salovaara oli pitkään pois kansanedustajan työstään uupumuksen ja masennuksen vuoksi. Hän palasi takaisin eduskuntaan sorvin ääreen usean kuukauden sairasloman jälkeen huhtikuussa 2009.

Tammikuussa 2009 Elina Salovaara myönsi Iltalehdelle syksyn ja talven olleen rankkoja.

– Syksy oli uuvuttava, kun puhelimeni soi siitä asiasta seitsemänkin kertaa tunnissa. En voinut vastata ollenkaan, kun en halua puhua mieheni terveyteen liittyvistä asioista.

Miehen sairastuminen tuli vaimolle yllätyksenä.

– Pertin sairastuminen oli elämäni isoin yllätys, en osannut odottaa sitä ollenkaan, Salovaara kertoi Me Naisten haastattelussa kuukautta myöhemmin.

– Ehkä kaikelle vielä joskus löytyy merkitys, mutta nyt sitä on vaikea nähdä.

(Lööppilainaus, Iltalehti)

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirppulan lööppiuutiskatsaus, Lööpistä löydetty, muistilappuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s