Eläkesäästämisestä: Sijoitusrulettia?

Eläkesammakko loikkasi Nordean Nuuttilan suusta. Kokovartalosäästäminen ei lyö leiville. Jos on ylimääräistä, kannattaa mieluummin ostaa toinen asunto, jonka vuokraa. Asunnon voi realisoida sitten tiukan paikan tullen, toisin kuin eläkesäästöjä, jotka haihtuvat savuna ilmaan, kun näppylänaamaiset nuorukaiset pelaavat niillä sijoitusrulettia.

Iltalehti uutisoi, että Nordea tahkosi ennätystuloksen.

Finanssikonserni Nordean Suomen varatoimitusjohtaja Pekka Nuuttila ei itsekään aloittaisi eläkesäästämistä ps-tilille, jos olisi nyt parikymppinen nuorimies. Syy on se, ettei kukaan vielä tiedä, mikä eläkeikä on muutaman kymmenen vuoden kuluttua. Ps-säästäminen tarkoittaa pitkäaikaista ja sidottua säästämistä eläkeikää varten.

– En minä ainakaan kaksikymppisenä aloittaisi säästämistä, Nuuttila myönsi Nordean tulosjulkistuksen yhteydessä.

– Jos kuluttajana miettii, niin ps-säästämisen haaste on, että maali mistä lähtien rahat ovat käytettävissä, ei ole fiksattu kiinni. Se liikkuu kaiken aikaa. Nykysäännöillä parikymppisellä maali olisi 43 vuoden päässä, Nuuttila sanoi.

Vapaaehtoista eläkesäästämistä ps-tilille tuetaan verohelpotuksilla, mutta viime vuonna markkinoille tulleen tuotteen suosio on ollut pankeille pettymys.

– Ps-tilejä on koko Suomen markkinassa vajaat kymmenen tuhatta ja niissä 10 miljoonaa euroa rahaa. On se pettymys verrattuna rummutukseen, Nuuttila sanoi.

”Finanssikriisi jätetty taakse”

Muita kielteisiä uutisia Nordealla ei viime vuoden viimeiseltä neljännekseltä ollutkaan. Konsernin miljardin euron liikevoitto oli ennätystasoa, markkina-asema vahvistunut ja luottotappiot kurissa. Nordea kertoi myös täyttävänsä jo nyt tiedossa olevat uuden vakavaraisuussääntelyn vaatimukset.

– Finanssikriisi on jätetty taakse, suuryrityspalveluista ja pääomamarkkinoista vastaava johtoryhmän jäsen Casper von Koskull sanoi.

Nordean parantunutta tuottavuutta esitellessään konsernijohtaja Christian Clausen esitteli jopa tilaston, jonka mukaan toimistotila nordealaista kohti on vähentynyt kahdessa vuodessa viisi prosenttia.

– Ihmisemme ovat tapaamassa asiakkaita, eivät istumassa toimistossa, Clausen intoili.

Suomalaisten asuntolainoista Nordean osuus kasvoi hitusen 31 prosenttiin. Lainaneuvottelut pankkikonttorissa alkavat 0,8 prosentin korkomarginaalista.

– Suomalaiset kuluttajat ovat itsekin tulleet harkitsevammiksi. Talouden happotesti tehdään kuuden prosentin korolla, Pekka Nuuttila sanoi.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirppulan lööppiuutiskatsaus, Lööpistä löydetty, muistilappuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s