Syömishäirö syntyy salakavalasti

Iltalehti kertoi, että

Herttuatar Catherine painaa vain 42 kiloa, väittää Hollywoodlife.com. 173 senttiä pitkä herttuatar olisi ehkä liian laiha saamaan lapsia. Hollywoodlife.comin mukaan ystävät ovat huolissaan, voiko langanlaiha Catherine saada lapsia – ja hänen kerrotaan haluavan lapsia pian. Myös Englannin kuningashuone painostaa Catherinea ja prinssi Williamia hankkimaan lapsia. – Prinssi Philip sanoi 90-vuotisjuhlapäivään, että paras lahja Katelta hänelle voisi olla lapsenlapsi, Hollywoodlife.comin lähde toteaa. Lehti väittää, että Catherinen pelätään olevan jopa anorektinen, missä hän seuraisi prinsessa Dianan jalanjälkiä. KUVA: LIONEL HAHN / PA Wire Herttuatar Catherine USA:n matkallaan Beverly Hillsissä viime viikolla.

Paineet olla hoikka nuorelle, julkisuuden valokeilassa paistattelevalle naiselle, ovat suuret. Anoreksia on harhainen keino hallita elämää. Anoreksiaan ajautuu hyvin helposti. Lähipiiri on siinä merkittävässä roolissa. Tytöillä etenkin isä. Ei liene tervettä, että isä jatkuvasti huomauttelee teini-ikäisille tyttärilleen ”ylipainosta” tyttärien syödessä. Etenkin jos tyttäret ovat jo valmiiksi langanlaihoja ja liikunnallisia. Enkä tiedä, onko jatkuva painosta huomautteleminen myöskään lasten äidille tervettä. Se antaa tyttärille tietynlaisen kuvan: nainen ei ole koskaan riittävä. Ei riittävän laiha, nuori, tyylikäs tms. Kun ollaan tilanteessa, että  mikään ei riitä, kannattaa katsoa ovi, mistä pääsee ulos.

Minua sanottiin läskiksi, kun ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen painoin 48-49 kg. Olen 173 cm pitkä ja minä todella kuvittelin olevani lihava ja yritin laihduttaa…

(Lue lisää aiheesta Syömishäiröliiton sivustolta)

Laurie Ashner – Mitch Meyerson: Kun mikään ei riitä. Ohjeita ikuisesti tyytymättömille. Karisto 1998

Jaana Pekkarinen (2007) TAPAUSTUTKIMUS NUORTEN NAISTEN SYÖMISHÄIRIÖ- JA LIIKUNTAKOKEMUKSISTA. Pro Gradu. Jyväskylän yliopisto. (PDF)

Oinonen, Kirsi & Pulkkinen, Maiju (2010) Anoreksian hoito nuorten hoitotyössä -kirjallisuuskatsaus. Laurea. (PDF)

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Kirppulan lööppiuutiskatsaus, Lööpistä löydetty, muistilappuja, sekalaista sälää.

2 responses to “Syömishäirö syntyy salakavalasti

  1. Onhan tuo Catherinen hoikkuus jo pistänyt silmiin ja herättänyt ajatuksia josko mennään jo äärirajoille. Kasvot ja käsivarret ovat vielä ok, joten toivotaan ettei sairastumista ole vielä päässyt tapahtumaan.

    Olet saman pituinen kuin minä 173, en kyllä muista ikinä aikuisiässä olleeni alta 50 kg. Painon pudotessa alle 60 kg ihmiset alkavat jo huomauttelemaan. Tosin, sitähän ei ole tapahtunut aikoihin ;D

  2. Je on se hoikka. En usko kuitenkaan, että 42 kg. Kuten totesit kasvot ja käsivarret ovat kuitenkin vielä ihan o.k.
    —-
    Mulla paino huiteli jossakin 56-59 välillä normaalisti, mutta ne lukemat ovat
    enää muisto vain. Nykyisin alan kohta hätyytellä niitä normaalin painoindeksin ylälukemia. Niin ne ajat muuttuvat 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s