Kirppu vaan vihaa

… kellojen siirtämistä kesä- ja talviaikaan. Kirppu ei kaipaa mitään kellojen kanssa leikkimistä, sillä elämässä on jännitystä ilman sitäkin aivan tarpeeksi.

Tästä kellopelleilystä on tehty tutkimuksiakin ja niissä on käynyt ilmi, että siitä on haittaa terveydelle. (Lue HS:n artikkeli aiheesta) Siitä voi olla haittaa myös läheisten ihmisten elämälle kun muuten aamuvirkku kirppu herää sitten entistä aikaisemmin.  Vanhenevan Kirpun uni on muutenkin herkkää… ja niin on unitutkijallakin: ”- Meidän tutkimuksissa on todettu, että kellonsiirron jälkeen unen laatu heikkenee, unesta tulee kevyempää ja katkonaisempaa. Uni ei ole yhtä syvää ja elvyttävää. Kyllä huomaan sen itsekin väsymyksen tunteena siirtymää seuraavana päivänä.” (Lähde: http://www.ess.fi/?article=231543)

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Verenpaine nousee

2 responses to “Kirppu vaan vihaa

  1. Lepis on herännyt viimeiset neljä viikkoa 45 min ennen kellon soittoa, joten ei tuo niin kovin karmaisevaa tänä aamuna ollut nukkua kellon soittoon. Kerrankin. Ei se silti tykkää säätää kroppaansa uusiin aikoihin! Nälkäkin tulee ihan omituiseen aikaan.

  2. 😉 ryhdyit sitten harjoittelemaan jo ennakolta. Nälästä puheenollen kirpussa taitaa asua lapamato, koska sillä on nykyään aina nälkä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s