Outoja uutisia

Kun suomalainen heiluu puukon kanssa se on joko törkeä pahoinpitely tai tapon yritys.

Kun ulkomaalainen heiluu puukon kanssa se on pahoinpitely tai lievä pahoinpitey.

Outoja uutisia.

Iltalehdessä sanotaan näin:

Maineikas rikosylikomisario ja kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen pitää poliisihallituksen uuden viestintäsuunnitelman turvapaikanhakijoita koskevaa osiota hieman liioiteltuna.

– Pikkuisen ylivarovaista. Poliisilla on jo nyt aika rajalliset mahdollisuudet tiedottamisessa, joten en näe, että niitä pitäisi entisestään rajata, Tolvanen sanoo.

Hän sanoo ymmärtävänsä sen, että uudella ohjeistuksella halutaan ennaltaehkäistä esimerkiksi rasistisia tekoja, mutta hyvä aikomus saattaa johtaa ei-toivottuun lopputulokseen.

– Tosiasia on se, että nykypäivänä nämä tiedot leviävät sosiaalisessa mediassa, joten toivoisin kyllä ennen kaikkea avoimuutta, ettei tieto pääse sosiaalisessa mediassa värittymään.

Poliisin ei tiedotteissaan tarvitse antaa rikoksista epäillyn kuvaa tai nimeä eikä yksityiselämää, terveydentilaa tai etnistä taustaa koskevia tietoja, ellei niiden julkaisemisella ole oleellista merkitystä jutun tutkinnalle.

Tolvasen mukaan turvapaikanhakijoiden statusta ei voi verrata esimerkiksi siihen, että esimerkiksi rikoksesta epäillyn ihonväri kerrottaisiin.

– Tämä (turvapaikanhakijat) ei ole pelkästään poliisiasia, vaan yhteiskunnallinen asia. Yhteiskunnallisen merkittävyyden takia asioista pitäisi voida keskustella avoimesti. Turvapaikanhakijoihin liittyy sekä positiivisia että negatiivisia asioita, eikä salailu ei vie asioita eteenpäin.

Tolvanen korostaa puhuvansa rikoksista epäillyistä ja tuomituista. Eri asia on se, jos uhrina on turvapaikanhakija.

– Uhria pitää totta kai aina suojella, hän toteaa. Lähde Iltalehti

Jätä kommentti

Kategoria(t): valokuvaus

Jätä kommentti